Sent Frölundaavgörande gjorde Rönnberg historisk

Publicerad: 2023-12-02
#IKOFHC
Roger Rönnberg är den SHL-tränare som har flest vinster genom tiderna – 396 stycken. Han passerade Roger Melin efter att Frölunda besegrat Oskarshamn med 1-0. David Edstrom gjorde det enda målet, 14 minuter in i period tre.

Period 3

14:06 0-1 (PP1) FHC 75 David Edstrom (4)
Assist: 33 Linus Högberg (14)

Nio minuter in i den första perioden var skottstatistiken 7-3 till Frölunda. Göteborgarna hade då haft mest puck och kommit till ett par heta chanser, men samtliga tre Oskarshamnsavslut var rätt farliga. Så fortsatte det resten av perioden också. Frölunda hade det mesta av spelet, men pucken ville inte. Samtidigt som Oskarshamn var långt ifrån ofarligt när de väl kom in i offensiv zon.

I den andra perioden var det glesare mellan målchanserna. De var tätt och tajt och lagen försvarade sig bra. Vilket gjorde att både Oskarshamn och Frölunda hade svårt att komma till de stora lägena för att spräcka nollan. Skottstatistiken i mellanperioden var 8-10.

När många nog började fundera på om det skulle bli målllöst efter ordinarie matchtid blev det till slut ett mål. Det kom efter att Frölunda fått chansen i powerplay och David Edstrom noterats för 1-0-målet. I minuterna som följde hade Oskarshamn flera jättelägen att kvittera, men på något sätt lyckades Lasse Johansson hålla tätt.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Jag har hållit på jäkligt länge, haha. Jag har säkert förlorat mest matcher också. Men det är såklart kul och något man kan titta på efter karriären. Killarna kämpade på hörntänderna i den här matchen. Det här var vår tredje bortamatch i veckan. Jag tror att vi slog rekord i antal icing och offsides i dag. Koncentrationen var inte där för att spela en offensiv ishockey, men en otroligt go laganda, sa Roger Rönnberg apropå både sitt nya vinstrekord och matchen i sig.

– Det är bara att acceptera det. Genomförandet är i mångt och mycket otroligt bra. Tredje perioden i torsdags och den här matchen är mycket av det jag vill se. Vi släpper in ett mål i boxplay och gör inte mål i vårt powerplay och det avgör en sådan här tajt match, sa Oskarshamns tränare Martin Filander till TV4 Play.

I punktform

- Tionde raka förlusten för Oskarshamn.

- Frölunda har tagit sju av nio möjliga poäng den här veckan.

- Frölundas målvakt Lasse Johansson räddade 25 skott och höll nollan för andra gången den här veckan.

- David Edstroms första mål sedan den 21 oktober.

- Emil Kruse i Oskarshamns mål stoppade 29 av 30 skott.

- David Quenneville hade mest istid i Oskarshamn - 23:11.

Highlights

2023-12-02
IK Oskarshamn - Frölunda HC

Kommande matcher

Oskarshamn: Örebro hemma, torsdagen den 7 december

Frölunda: Leksand hemma, torsdagen den 7 december

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners