FRÖLUNDA VANN RIVALMÖTE - TOG FÖRSTA BORTASEGERN

Publicerad: 2023-10-21
#FBKFHC
För första gången den här säsongen tog Frölunda en bortaseger, och man gjorde det mot rivalen Färjestad. En stor segerorganisatör var målvakten Lasse Johansson - och en annan straffspecialisten David Edstrom. Matchen slutade 1-2.

Period 1

1-0 FBK 07:16 (EQ) 22 Per Åslund (5)
Assist: 11 Joakim Nygård (5)

Period 2

1-1 FHC 29:30 (EQ) 7 Henrik Tömmernes (2)
Assist: 88 Malte Strömwall (7), 12 Max Friberg (4)

Period 3

-

Straffläggning

1-2 FHC David Edstrom (3)

Färjestad öppnade rivalmötet piggt och tog också ledningen när Joakim Nygård hittade Per Åslund fri framför mål och därifrån gjorde "Åsa" inget misstag. Därefter hade Frölunda två powerplay utan att få utdelning.

I den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka, med en viss övervikt för hemmalaget rent spelmässigt. Det var dock bortalaget som gjorde periodens enda mål, då Henrik Tömmernes hittade in med ett skott bakom en felplacerad Carl Lindbom i Färjestads målbur.

Den tredje perioden innehöll såväl ett bortdömt mål som ett straffslag, men några (godkända) mål blev det inte, varför matchen gick till övertid. Inte heller där fick vi något avgörande, utan i stället var det i straffläggning Frölunda kunde knipa sin första bortaseger för säsongen.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi gör en ganska bra match över 60 minuter och borde vunnit. Vi gjorde inte mål på våra målchanser. Det är en intensiv match och Frölunda är bra, men jag tycker vi hade lägen nog för att avgöra den här matchen, ansåg Färjestads tränare Thomas Mitell. 

– Äntligen fick vi vinna en match på bortaplan, nu gäller det bara att vi fortsätter bygga vidare härifrån. Det ska inte vara någon skillnad på hemma- och bortaplan, vi ska spela vårt spel. Det tycker jag vi gör idag, skönt att ta en extrapoäng, summerade Frölundas straffhjälte David Edstrom.

I punktform

- Frölunda tog första bortasegern för säsongen.

- Per Åslund gjorde sin 400:e poäng i SHL.

- I åtta av de elva senaste matcherna när Frölunda gästat har Löfbergs Arena varit slutsåld.

- Lasse Johansson gjorde en kanonmatch och räddade 34 av 35 skott.

- Det var utsålt, 8 250 åskådare.

- David Edstrom avgjorde straffläggning för andra gången den här säsongen.

2023-10-21
FÄRJESTAD - FRÖLUNDA

Kommande matcher

Färjestad: MoDo borta, torsdagen den 26 oktober

Frölunda: Växjö borta, tisdagen den 24 oktober

Johan Hagesund
SHL:s huvudpartners