Rögle tog tre efterlängtade poäng

Publicerad: 2024-01-06
#MODORBK
Seriens två formsvagaste lag sett över de tio senaste matcherna, MoDo och Rögle, ställdes mot varandra i Hägglunds Arena under eftermiddagen. En flygande start blev nyckeln till seger för skåningarna som bröt den tunga sviten på tio matcher utan trepoängare.

Period 1

0-1 05:54 (EQ) RBK 37 Albin Sundsvik (6)

0-2 07:04 (EQ) RBK 72 Daniel Zaar (3)

Assist: 91 Adam Tambellini (13), 56 Adam Engström (11)

1-2 19:14 (PP1) MODO 23 Josh Dickinson (8)

Assist: 40 David Bernhardt (10), 29 Mikkel Aagaard (9)

1-5 19:40 (PP1) RBK 3 Michael Kapla (6)

Assist: 15 Simon Ryfors (9), 91 Adam Tambellini (14)

Highlights

2024-01-06
MoDo Hockey - Rögle BK

Albin Sundsvik gav gästerna ledningen när han tryckte in en retur från Lassi Lehtinen. Dryga minuten senare höll sig Daniel Zaar framme och petade in en lös puck mellan benen på MoDomålvakten. Det fick MoDotränaren Mattias Karlin att begära timeout i ett försök att väcka sitt lag. Ett matchsstraff på Simon Zether med drygt två minuter kvar av perioden blev MoDos biljett in i matchen. Josh Dickinson utnyttjade en sargretur och sköt pucken via en försvarare in i mål. Ett viktigt mål som såg ut att kunna ge energi inför mittakten för hemmalaget.

Andra perioden var av det mer tillknäppta slaget. Rögle lyckades städa av återstoden av Zethers matchstraff på ett förtjänstfullt sätt och perioden förblev alltjämt mållös. MoDo skapade något fler chanser än bortalaget och vann skottstatistiken med 8-5. De båda målvakterna, Lassi Lehtinen och Christoffer Rifalk spelade stabilt och var täta när hetare chanser uppstod.

I tredje perioden fick Rögle en gyllene chans att utöka på straff efter att Henry Bowlby slashats vid ett friläge, men Lucas Ekeståhl-Jonsson lyckades inte överlista Lehtinen. Kort därefter var dock 3-1 ett faktum när Michael Kapla avlossade ett tungt slagskott från blå som letade sig in i nätmaskorna. MoDo gjorde ett försök att komma ikapp genom att tidigt plocka ut Lehtinen, något som resulterade i ytterligare ett Röglemål och att en efterlängtad seger kunde säkras för gästerna. Innan slutsignalen ljöd hann Kapla göra sitt andra mål för matchen vilket innebar slutresultatet 1-5.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Ingen bra match. Jag tycker det saknas lite desperation i vårt spel idag. Vi förtjänar inte så mycket mer, sa hemmalagets tränare Mattias Karlin om förlusten.

– Jättesköna tre poäng. Vi ligger på rätt sida och gör det för laget, sa bortalagets coach Roger Hansson om segern.

- Josh Dickinsons goda form fortsätter. Kanadensaren har nu gjort åtta poäng på de sju senaste matcherna.

- Rögle tog första segern mot MoDo den här säsongen. De två tidigare mötena har vunnits av Örnsköldsvikslaget.

- Rögle bröt sin svit på tio matcher utan trepoängare. Senast laget vann efter full tid var den 26 november.

- Efter elva raka matcher utan poäng fick Daniel Zaar en efterlängtad notering i protokollet när han stötte in 0-2 pucken.

- Michael Kapla fick dubbel utdelning i trejde perioden i form av två mål.