Dubbla backmål och Lehtinens storspel bakom MoDoseger

Publicerad: 2023-12-02
#RBKMODO
Två backmål och en storspelande Lassi Lehtinen. Det var MoDos segerrecept mot Rögle. Ö-vikslaget vann med 2-0 och målen från Kristians Rubins och Daniel Brickley gjordes inom loppet av 54 sekunder i den andra perioden.

Period 2

2:38 0-1 (EQ) MODO 33 Kristians Rubins (3)
Assist: 10 Sampo Ranta (7)

3:32 0-2 (EQ) MODO 6 Daniel Brickley (2)
Assist: 38 Johan Södergran (5), 25 Sam Vigneault (7)

Rögle brukar komma ut starkt i Catena Arena och den här eftermiddagen var inget undantag. Cam Abbotts mannar hade några bra anfall inledningsvis, som mycket väl hade kunnat resultera i mål med lite medstuds och bättre skärpa i avsluten. Efter ungefär halva den första perioden tog MoDo över mer och mer, och Petr Kvaca tvingades till ett par svettiga räddningar.

MoDo kom ut starkt i den andra perioden och inom loppet av 54 sekunder hade gästerna gått upp till en 2-0-ledning – via mål av backduon Kristians Rubins och Daniel Brickley. Kort senare hade Rubins ett skott i stolpen. Ö-vikslaget fortsatte att imponera och hade flera bra chanser. Rögle hade också möjligheter. Bland annat hade hemmalaget ett skott i stolpen i slutet av mellanperioden.

Rögle satte hård press i den tredje perioden och kom till flera fina chanser redan under de fem första minuterna. MoDo kunde flytta fram spelet under sekvenser, men Rögles press i den tredje perioden var rejäl, men Lassi Lehtinen i MoDomålet imponerade stort. Med drygt två minuter kvar tog hemmalaget ut målvakten för att lägga in ännu en växel offensivt – men Ängelholmslaget lyckades inte spräcka nollan.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– MoDos period helt och hållet. Vi spelar soft och spelar MoDo i händerna. Vi är lite för passiva och lite för runda. Då kan det se ut så här. För MoDo vill spela på det här sättet, sa Rögles kapten Anton Bengtsson efter att Rögle förlorat den andra perioden med 0-2.

– Det var en tuff kamp. Två bra lag. Vi kämpade för varje meter. En skön seger. Tre viktiga poäng, sa MoDos Lassi Lehtinen till TV4 Play.

- Efter tre raka förluster är MoDo ett vinnande lag igen.

- MoDo har vunnit båda matcherna mot Rögle den här säsongen.