Örebro tog efterlängtad trepoängare

Publicerad: 2023-11-25
#LHCÖRE
Till förmån för Prostatacancerförbundet dressade Linköping upp i svarta matchtröjor under eftermiddagens Mustaschkampsmatch i Saab Arena. Gästande Örebro var däremot snäppet vassare och kopplade ett järngrepp i tredje periodens inledning. Tremålsunderläget blev en för brant uppförsbacke att klättra för Linköping och Örebro vann med 4-2.

Period 1

0-1 (EQ) ÖRE 18:26 24 Hannes Björninen (3)
Assist: 25 Philip Holm (7)

Period 2

1-1 (PP1) LHC 06:21 41 Broc Little (8)
Assist: 39 Ty Rattie (11), 37 Jesper Pettersson (9)

1-2 (EQ) ÖRE 06:42 29 Milton Oscarson (3)
Assist: 86 Mathias Bromé (5)

Period 3

1-3 (EQ) ÖRE 00:53 86 Mathias Bromé (8)
Assist: 29 Milton Oscarson (4)

1-4 (EQ) 01:41 61 Ludvig Larsson (4)
Assist: 6 Filip Berglund (3), 5 Gustav Backström (6)

2-4 (PP1) LHC 05:41 39 Ty Rattie (10)
Assist: 19 Patrick Russell (6), 37 Jesper Pettersson (10)

Highlights

2023-11-25
Linköping-Örebro

Linköpings massiva press tvingade fram en Örebroutvisning tidigt i matchen, men spelet i numerärt överläge lämnade mycket att önska. Hemmalaget fortsatte dock trycka på och skapade en hel del heta chanser, men Örebro var inte ofarliga de heller skulle det visa sig. Precis innan periodvila var det just gästande Örebro som tog ledningen, genom Hannes Björninen med matchens första nätrassel till 1-0.

I mittenakten befann sig Broc Little på rätt plats vid rätt tillfälle och skickade in 1-1 kvitteringen i powerplay. Målet innebar poäng nummer 300 i Linköpingströjan i SHL-sammanhang. Glädjen blev däremot kortvarig, för blott 21 sekunder efter kvitteringen tog Örebro tillbaka sin ledning och 2-1 ställningen stod sig till pausvila.

I upptakten av tredje perioden stod Örebro för ett mål, som fick nätmaskorna att skaka till rejält bakom Marcus Högberg. Mathias Bromé med ett stenhårt slagskott från nära håll. Efter det kändes det som att Linköpingslägret blev helt paralyserat när även 4-1 pucken kom från Örebro. Ty Rattie fixade en reducering för Linköping, vilket gav rejält med energi. Linköping kom dock inte närmare och Örebro kunde tillskriva sig segern efter slutresultatet 4-2.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Blir lite hål på ballongen där ett tag, uppförsbacken blev lite för brant. Vi krigar och går för det hela vägen in, men det blir för tufft när vi släpper fyra, kommenterar Klas Östman efter slutsignal.

– Det var en karaktärsvinst. Tappade en back tidigt så vi fick gå på 5 där. Vi fick målen där (tidigt i tredje) vilket var skönt och som sagt de visade bra karaktär, sammanfattar Johan Hedberg om sitt Örebros insats till TV4 Play. 

I punktform

- Broc Little noterades idag för poäng nummer 300 i Linköpinströjan (i SHL-sammanhang). En imponerande milstolpe. 

- Linköpings imponerande segersvit på hemmaplan stannade vid sju matcher.

- Örebro tog sin fjärde raka seger mot just Linköping.

- Senast Örebro tog 3 poäng var 21 oktober mot just Linköping. De återupprepade den bedriften idag alltså.

- Linköpings burväktare, Marcus Högberg, fyllde idag 29 år, men fick inte fira med seger. 

- Dagens match mellan Linköping och Örebro var Mustaschkampsmatchen och spelades till förmån för Prostatacancerförbundet i kampen mot prostatacancer. Därav klädde hemmalaget Linköping i svarta och exklusiva matchtröjor, som sedan auktioneras ut.

Kommande matcher

Linköping: Frölunda hemma, tisdagen den 28 november

Örebro: Luleå hemma, tisdagen den 28 november

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners