Hultström: "Hade en period när jag ofta åt prinsesstårta matchdagar"

Publicerad: 2023-12-23
20 frågor
Linus Hultström är en av ligans skickligaste backar offensivt – och nu har det blivit dags att lära känna 31-åringen lite bättre med hjälp av 20 frågor. Här berättar Linköpingsprofilen om den värsta utskällning han har fått, varför han skulle vilja vara bättre på tennis, vad han önskar sig i julklapp samt att han har tagit till prinsesstårta på matchdagar för att få det att lossna på isen.

1. Om du är sportchef i ett SHL-lag och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.
– Jag skulle behålla Marcus Högberg som målvakt. Det behöver jag väl knappt argumentera för. Hans prestation på isen visar varför jag skulle ta honom. Jag gillar Henrik Tömmernes, hur han spelar med pucken och hur han styr spelet. Om jag skulle vara sportchef skulle jag vilja ha ett spelade lag och då passar han bra in där. Sedan skulle jag nog ta någon som jag inte gillar att möta som forward. Det finns många bra forwards, men en som bökar och stökar och som är svår att möta är storebror Sylvegård (Emil).

2. Om du hade fått värva en tidigare lagkamrat till Linköping, vem hade du tagit?
– Jag spelade med Justin Danforth i Vityaz Podolsk. Vi har ju fått in en snabb spelare i Greco, och Danforth är minst lika snabb. Men kanske svårt att få loss honom från hans envägskontrakt i Columbus, men det går ju alltid att göra ett försök.

3. Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare?
– Det var nog av min egen pappa efter att jag hade fått matchstraff för slashing när vi (Vimmerby) mötte Nässjö borta när jag var 13, 14 år. Då var han inte nöjd.

4. Fick du gå hem från Nässjö då?
– Hade han fått bestämma hade det kanske blivit så, haha. Det var det sista som hände i matchen. Jag hade missat ett friläge och hade kunnat reducera om jag hade satt den. Då tappade jag det fullständigt på någon stackare.

5. Vem i laget åker du helst på semester med?
– Jag hade nog åkt på semester med Arvid Aronsson. Han är en intressant kille och rolig att diskutera saker med. Vi hade åkt till något varmt ställe, men både han och jag behöver smörja in oss ordentligt. Vi får hålla oss i skuggan och prata där.

6. Vilken egenskap/talang önskar du att du hade haft?
– Det hade varit roligt att vara riktigt bra på tennis. Jag spelade en del när jag yngre, men är ingen supertalang. Det värsta är att jag får stryk av frun i tennis. Därför hade det varit roligt att blir bättre i tennis.

7. Vad var det senaste du googlade?
– En barnvagn. Vi ska bli föräldrar igen, till en andra grabb i mars. Därför är det full jakt på barnvagn. 

8. Om du ska unna dig något vad blir det då?
– Prinsesstårta.

9. Är det favoritbakverk?
– Det har blivit en grej. Jag hade en period när jag ofta åt prinsesstårta matchdagar och då gick det ganska bra. Sedan har det hängt i. Frågar du personer som känner mig tror jag att de flesta har koll på att prinsesstårta är det jag gillar mest när det kommer till sötsaker.

10. Hur många matcher i rad åt du prinsesstårta?
– Det blev en grej när jag spelade i Djurgården. Jag åkte tvärbanan hem till Hammarby Sjöstad där vi bodde. Då stannade jag till på fiket någon gång när det hade gått lite grus i maskineriet. När det väl gick bra fortsatte jag ganska länge och än i dag kan jag göra det någon gång.

11. Nu när du gjorde mål mot Leksand i början av december och bröt en lång måltorka (14 raka matcher), hade du ätit prinsesstårta då?
– Dagen innan om inte annat.

PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Förra säsongen gjorde Linus Hultström 29 poäng från sin backplats.

12. Vad äter du till frukost?
– Nu när julen närmar sig blir det gärna tomtegröt och en kopp kaffe.

13. Vilket är ditt sämsta köp?
– Det har jag gjort många. Jag gillar prylar. Det är nog någon golfputter som jag har sålt illa kvickt. Någon putter som inte hjälpte mig att putta bättre, även fast det förmodligen är fel på den som håller i klubban.

14. Vad önskar du dig i julklapp i år?
– Det är gamla hederliga när man blir äldre. Tråkiga saker som kläder. Varma kläder för att kunna leka med grabben i snön.

15. Vad är din favorit på julbordet?
– Det är nog julskinka och ägghalvor med majonnäsklick på.

16. Var är hemma för dig?
– Vimmerby skulle jag säga. Min mamma och pappa bor kvar där. Jag tror dock aldrig vi kommer att flytta från Linköping. Frugan är härifrån och med tanke på att jag har bott här sedan jag var 15 år borde jag kanske svara Linköping, men hemma-hemma är ändå Vimmerby. 

17. Hur händig är du på en skala ett till fem?
– Ett. Jag har tummen mitt i handen. Det blir många FaceTime-samtal till pappa när jag ska fixa något.

18. Vad tror du händer efter döden?
– Förhoppningsvis blir man ett djur eller en växt, men jag har lite svårt att se det framför mig faktiskt.

19. Om du inte hade varit hockeyspelare, vilket yrke hade du velat ha då?
– Jag hade velat säga snickare, men med tanke hur händig jag är kan jag absolut inte vara snickare. Vaktmästare kanske, fast det hade nog inte heller fungerat. Jag vet faktiskt inte. Jag hade kanske jobbat på fruns familjs företag, som sanerare.

20. Vem i ert lag hade klarat sig bäst i Let’s Dance?
– Jesper Pettersson, utan tvekan. Det är bara så. Enkelt svar. Man måste uppleva det själv för att förstå hur självklart det är.

En annan LHC-spelare som har fått svara på 20 frågor är Christoffer Ehn. Den kan ni läsa här.

Och här hittar ni en samlingssida för samtliga intervjuer i serien 20 frågor.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners