NYFÖRVÄRVEN VISADE VÄGEN FÖR FRÖLUNDA – OCH TIMRÅ TOG HEM SCA-CUPEN

Publicerad: 2023-09-03
Försäsong
Frölunda vände och vann mot Linköping efter att ha gjort tre mål i den andra perioden – och samtliga gjordes av nyförvärv inför den här säsongen. Timrå tog hem SCA-cupen efter att ha besegrat MoDo med 4-2 medan Malmö förlorade efter straffar mot norska Vålerenga. Det är rubrikerna från gårdagens försäsongsmatcher.

Frölunda HC-Linköping HC 4-1

Filip Bystedt såg till att Linköping tog ledningen halvvägs in i den första perioden. I den andra perioden vände Frölunda matchen via tre mål inom loppet av drygt sex minuter – och det var tre nyförvärv som nätade. Carl Klingberg gjorde 1-1, Isac Heens 2-1 och Malte Strömwall 3-1, i sin första match för Frölunda. Jere Innala fastställde slutresultatet till 4-1, vilket var finländarens femte mål under försäsongen. Med det är målbäst av samtliga SHL-spelare tillsammans med Luleås Brendan Shinnimin.

Här skriver Frölunda om matchen.

Vålerenga-Malmö Redhawks  3-2 SO

Malmö Redhawks besegrade Frisk Asker i fredags, men i går fick skåningarna se sig besegrade av Vålerenga. Vålerenga startade starkt och gick upp i en 2-0-ledning, men Malmö fick in både en reducering och en kvittering. Målskyttar: Anton Wahlberg och Lauri Pajaniemi. Under straffläggningen gjorde Vålerenga det enda målet.

Timrå IK-MoDo Hockey 4-2

Både Timrå och MoDo hade vunnit sina två första matcher i SCA-cupen – och därmed blev det här en match där turneringens vinnare skulle koras. Emil Pettersson öppnade målskyttet och Timrå gjorde även 2-0 innan Mikael Aagaard reducerade i slutet av den andra perioden. I stället för en kvittering från Örnsköldsvikslaget kunde Anton Lander sätta 3-1 framspelad av Filip Hållander. Emil Pettersson punkterade matchen med sitt 4-1 mål. I slutminuten fick MoDo in ytterligare en reducering.