CHL: SHL-klubbarna jagar kvartsfinalplats

Publicerad: 2023-11-21
CHL
I kväll är det dags för returmötet i CHL:s åttondelsfinaler. Både Färjestad och Växjö kommer från segrar medan Skellefteå förlorade den första matchen mot Trinec.

Åttondelsfinalerna i CHL avgörs i ett dubbelmöte där lagen möts hemma och borta, och där totalresultatet (sammanlagda målen i de båda matcherna) avgör vilket lag som går vidare. Om det är oavgjort efter 120 minuters spel väntar övertid på tio minuter, och därefter straffar.

Siffran inom parentes här nedan är resultatet i det första mötet.

Skellefteå AIK-Ocelari Trinec (3-4)

Skellefteå AIK hämtade upp ett underläge borta mot Trinec, men det räckte inte hela vägen. I slutet av matchen satte tjeckerna 4-3. Målet gjordes av Libor Hudacek, som toppar CHL:s poängliga. Poängbäst i Skellefteå är Linus Lindström, som har gjort nio poäng på sju matcher.

Skellefteå har spelat tre hemmamatcher i CHL och vunnit en.

Växjö Lakers-ERC Ingolstadt (4-1)

Växjö gick obesegrat genom gruppspelet och förlängde segersviten även i den första åttondelsfinalen. Växjö tog en komfortabel seger i Tyskland med 4-1, efter att Tobias Rieder gjort ett tidigt ledningsmål och det greppet släppte aldrig Jörgen Jönssons mannar.

ERC Ingolstadt har vunnit en av sina tre senaste matcher i den tyska ligan och ligger just nu på tionde plats. Växjö har vunnit sina tre senaste matcher i SHL.

Färjestad BK-EHC Biel-Bienne (5-3)

Färjestad toppar SHL-tabellen och har gått starkt även i CHL. Värmlänningarna vann den första åttondelsfinalen mot Biel-Bienne med 5-3, efter att Victor Ejdsell blivit tvåmålsskytt. Vilket var Färjestads femte raka vinst i CHL.

Biel kommer närmast från en 1-5-förlust mot Servette i den schweiziska ligan. Färjestad besegrade Örebro med 3-0 i lördags.