ÖREBRO BESEGRADE RÖGLE EFTER STRAFFAR

Publicerad: 2023-11-02
#RBKÖRE
Hemmastarka Rögle vände underläge till ledning i första perioden och utökade ledningen i mittenakten. Gästande Örebro reducerade sedan och tredje perioden såg ut att bli nervkittlande. Den tredje perioden bjöd sedan på ordentlig underhållning och tog matchen till förlängning och senare straffar. Där fullbordade Örebro vändningen när Robert Leino sköt in den matchvinnande 5-4 straffen.

Period 1

0-1 (EQ) ÖRE 04:52 36 Emil Larsson (5)
Assist: 17 William Wikman (4), 33 Christopher Mastomäki (3)

1-1 (SH1) RBK 13:03 15 Simon Ryfors (1)
Assist: 56 Adam Engström (4), 28 Anton Bengtsson (2)

2-1 (EQ) RBK 16:46 2 Thomas Grégoire (3)
Assist: 15 Simon Ryfors (3), 28 Anton Bengtsson (3)

Period 2

3-1 (PP1) RBK 06:20 91 Adam Tambellini (3)
Assist: 61 Lucas Ekeståhl-Jonsson (1), 28 Anton Bengtsson (4)

3-2 (EQ) ÖRE 12:12 8 Samuel Johannesson (2)
Assist: 62 Robert Leino (6)

Period 3

4-2 (EQ) RBK 01:15 16 Valtteri Viljanen (1)
Assist: 12 Brady Ferguson (5), 32 Oskar Pettersson (1)

4-3 (EQ) ÖRE 12:39 8 Samuel Johannesson (3)

4-4 (EQ) ÖRE 14:56 86 Mathias Bromé (7)

Avgörande straff

4-5 (EQ) ÖRE 62 Robert Leino (5)

Gästande Örebro fick jubla först i matchen när Emil Larsson petade in pucken efter en fint framspel av William Wikman. Örebro låg sedan på för mer, men det var Rögle som kom med kvitteringen. I en snabb spelvändning (i numerärt underläge) stod Simon Ryfors för riktigt prickskytte när han stänkte upp 1-1 kvitteringen i krysset. Innan periodens slut hade Rögle hunnit vända på matchen och gick upp till en 2-1 ledning.

I mittenakten presenterade sig hemvändande Lucas Ekeståhl-Jonsson ordentligt. Med en helt enastående passning hittade han Adam Tambellini i powerplay till 3-1 för Rögle. Örebro fick sedan sitt tredje friläge för matchen och som det sägs, tredje gången gilt, så reducerade Samuel Johannesson till 3-2 för Örebro. En resultatställning som stod sig till tredje perioden.

Jhonas Enroth fick kapitulera direkt i tredje perioden när Valtteri Viljanen bombade in 4-2 för Rögle. Finländarens första mål i Rögletröjan. Hemmalaget låg sedan på för mer och var närmare att dryga ut sin ledning än vad Örebro var att reducera. Då tog Samuel Johannesson saken i egna händer. Med en otrolig soloräd, som avslutades med den klassiska "köksvägen" reducerade Örebrospelaren till 4-3. Sedan kom den häpnadsväckande 4-4 kvitteringen från Mathias Bromés klubba. Matchen krävde förlängning och senare straffar där Jhonas Enroth stoppade allt och Robert Leino sköt hem extrapoängen till Örebro med den avgörande straffen. En mäktig upphämtning av Örebro.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi är alldeles för mycket upp och ner. Vi blir stressade efter deras reducering och vi hittar inte vägar att stänga matcher just nu, summerar en besviken Röglekapten, Anton Bengtsson, efter matchen.

– Det var skönt att göra mål mot Rögle, extra skönt. Jag fick inte spela så mycket här och var inte uppskattad här, så det var skönt och visa att man går för någonting, kommenterar Örebros Samuel Johannesson efter dubbla fullträffar mot sin förra klubb till TV4 Play.

- Lucas Ekeståhl-Jonsson blev klar för en återkomst i Rögle tidigare i veckan. Han var spelklar redan ikväll och fanns på isen där han stod för en fin insats ikväll med bland annat 1 assist.

- I och med en assistpoäng till 1-0 målet noterades Christopher Mastomäki för sin 100:e poäng i SHL.

- Simon Ryfors bröt sin 14 matcher långa måltorka och gjorde säsongens första mål i den första perioden.

- Örebros Samuel Johannesson stod för dubbla fullträffar mot sin förra klubb.

- Örebro bröt sin förlustsvit på tre raka bortamatcher i och med segern i Ängelholm ikväll.

- Valtteri Viljanen gjorde ikväll sitt första mål i Rögletröjan.