FRÖLUNDA MED SEGER EFTER NERVKITTLANDE SLUTMINUTER

Publicerad: 2023-11-02
#FHCMODO
Frölunda såg otroligt starka ut i kvällens match mot MoDo i Scandinavium. Tidigt i andra perioden gick de upp i en tremålsledning och matchen såg nästan ut att vara avgjord. MoDo bjöd däremot upp till dans och pressade Frölunda rejält i matchens slutskede, men göteborgarna lyckades till slut ro segern i hamn med slutsiffrorna 3-2.

Period 1

1-0 (EQ) FRÖ 07:01 7 Henrik Tömmernes (3)
Assist: 75 David Edstrom (5), 88 Malte Strömwall (9)

2-0 (PP1) FRÖ 19:54 18 Linus Öberg (5)
Assist: 33 Linus Högberg (10), 12 Max Friberg (6)

Period 2

3-0 (EQ) FRÖ 01:50 18 Linus Öberg (6)
Assist: 11 Erik Borg (3), 55 Max Lindroth (2)

3-1 (EQ) FRÖ 16:32 13 Mikael Ruohomaa (2)
Assist: 7 Pontus Näsén (7), 10 Sampo Ranta (5)

Period 3

3-2 (EQ) MODO 10:47 17 Riley Woods (5)
Assist: 6 Daniel Brickley (4)

Det bjöds på svängig hockey direkt i Scandinavium när pucken släpptes. Efter drygt 7 minuters spel snurrade Henrik Tömmernes upp en MoDospelare på läktaren och dundrade in 1-0 med ett rungande slagskott inför en vilt jublande hemmapublik. Frölunda dominerade första perioden spelmässigt och var senare en ribbträff ifrån tvåmålsledning. 2-0 skulle dock komma några sekvenser senare, med blott 6 sekunder kvar på klockan av matchens inledande period.

I upptakten av andra perioden ökade Frölunda på sin ledning till 3-0 efter ett till synes ganska svagt försvarsspel från MoDo. Linus Öberg med sin andra kasse för kvällen. Frölundas dominans syntes tydligt i skottstatistiken. Efter drygt halva matchen hade MoDo endast lyckats få iväg 5 skott på mål. De få skott som skickades mot Lasse Johansson, gjorde däremot att han fick komma upp med magiska parader. Till slut kom reduceringen till 3-1 efter ett otroligt passningsspel i uppspelet av MoDo.

Trots den sena reduceringen i andra perioden och massivt skottövertag i matchens avslutande del, fick MoDo inte in någon puck för att skapa tryck i tredje perioden. Tills knappt 10 minuter återstod av ordinarie tid, då kom 3-2 reduceringen för MoDo och oj vilken energi gästerna fick. Efter en mäktig forcering lyckades dock inte MoDo få in kvitteringen och Frölunda vann till slut med 3-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det blev tvärsemot vad vi pratade om, vi pratade om att vara kaxiga och aggressiva inför tredje, men vi blir passiva och då blir de skickliga. Det var skönt att vi kunde reda ut det till slut ändå, kommenterar Henrik Tömmernes om Frölundas svagare tredjeperiod efter slutsignal.

– Vi slarvar bort det första halvan av matchen, där är de starkare överallt. I slutet börjar vi kriga hårdare och vinna puckar och då blir det lättare, annars ser det ut som de första 30. Det är svårt att vinna matcher när man ligger under med 3-0, sammanfattar en missnöjd Erik Walli-Walterholm kring MoDos insats till TV4 Play.

- MoDos Sebastian Ohlsson gjorde ikväll sin 200:e SHL-match.

- Henrik Tömmernes laddade bössan ordentligt innan han skickade in ledningspucken i första perioden med sin tredje fullträff för säsongen.

- Fem raka matcher utan poäng. Ikväll noterades Linus Öberg för dubbla fullträffar.

- MoDo förlorade sin fjärde raka bortamatch.

- Frölunda bygger på sin segersvit till två matcher.