Frölunda tuffar på i hemmaborgen Scandinavium

Publicerad: 2024-02-01
#FHCLIF
Ett av SHL:s bästa hemmalag, Frölunda, tog under kvällen emot ligans bästa bortalag i form av Leksand. Då följdes en lugn matchinledning av en intensiv mittenakt där matchens första mål trillade in. Frölunda hämtade upp underläge till ledning och i tredje perioden knöt man ihop säcken när slutresultatet skrevs 3-1 i Frölundas favör. Segern innebär att Frölunda nu gått segrande mot Leksand i sex raka matcher och även har sex raka vinster på hemmais.

Period 1

-

Period 2

0-1 (EQ) LIF 05:51 12 Kalle Östman (12)
Assist: 16 Felix Unger Sörum (8)

1-1 (EQ) FHC 09:42 32 Noah Hasa (1)
Assist: 75 David Edstrom (8), 33 Linus Högberg (18)

2-1 (EQ) FHC 11:36 11 Erik Borg (8)
Assist: 33 Linus Högberg (19)

3-1 (PP1) FHC 18:03 12 Max Friberg (12)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (15), 39 Mikael Ruohomaa (6)

Period 3

-

Highlights

2024-02-01
Frölunda HC - Leksands IF

Stekheta Max Friberg fick tidigt med sig en utvisning, men Frölunda fick inte till det alls i powerplayspelet och Leksand städade av den utvisningen tämligen enkelt. I fem mot fem spelet var Frölunda däremot riktigt vassa och det syntes när det tog drygt nio minuter innan Leksand fick till sitt första avslut mot mål. Leksand kom sedan in i matchen och första periodens andra halva blev jämn, vilket även syntes på tavlan när det stod 0-0 efter 20 spelade minuter.

I andra periodens upptakt var det Leksands tur i numerärt överläge, men då klev Frölundas Lasse Johansson fram mellan stolparna med en ofantligt vass dubbelräddning. Leksand fortsatte i sin intensitet och det resulterade till slut i matchens första mål. Kalle Östman gav Leksand ledningen med en vass handledare. Ledningen stod sig däremot inte länge. Några minuter senare kom kvitteringen från Frölunda och Erik Borg fullbordade även vändningen när han satte Frölunda i förarsätet med sitt 2-1 mål. Innan den händelserika andraperioden var slut hann Frölunda även med att göra 3-1 i numerärt överläge.

Leksand var på jakt efter reducering i den tredje perioden, men Frölunda såg lugna och trygga ut i sin defensiv. Gästerna kom aldrig tillräckligt nära och Frölunda kunde otroligt kontrollerat hålla undan och spela på sin ledning, vilket gjorde att de till slut gick segrande med siffrorna 3-1. Vinsten innebar fjärde raka segern i SHL, sjätte raka segern i Scandinavium och även sjätte raka segern mot just Leksand i inbördes möten.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Otroligt skönt, man har haft några lägen så det var skönt att äntligen sätta dit den. Samtidigt är det viktigare när laget vinner och man behöver inte alltid göra mål. Jag trodde att den gick på Born (Isac Born) först, men han sa att den gick på backen så det var skönt, kommenterade en otroligt nöjd Noah Hasa efter karriärens första SHL-mål i den andra perioden.

– Vi ger Frölunda möjligheten att diktera villkoren under första och andra. Vi ger det dem vill ha och då straffar det sig mot ett lag som Frölunda, sammanfattar en besviken Leksandstränare, Charles Berglund, om sitt manskap till TV4 Play.

- Frölundas Noah Hasa stod för karriärens första SHL-mål i kvällens match.

- Frölunda kvitterade och tog ledning inom loppet av knappt två minuter i den andra perioden.

- Leksand har nu förlorat sex raka matcher mot Frölunda.

- Frölunda tog sin fjärde raka seger och sin sjätte raka seger i Scandinavium.

- Kalle Östman gjorde matchens första och Leksands enda mål.

- SHL:s två bästa målvakter sett till räddningsprocent ställdes mot varandra ikväll. Leksands Filip Larsson var inför matchen bäst medan Frölundas Lars Johansson placerade sig på en andraplats. Ikväll gick Lasse Johansson segrande ur den matchen i matchen när han räddade 22 av 23 skott.

Frölunda: Luleå hemma, lördagen den 3 februari

Leksand: Örebro hemma, lördagen den 3 februari