13 MÅL NÄR VÄXJÖ VANN – MEN UDDAMÅLSFÖRLUST FÖR FÄRJESTAD

Publicerad: 2023-09-03
CHL
Både Färjestad och Växjö spelade sin andra CHL-match i går. Färjestad förlorade med uddamålet mot ERC Ingolstadt, men Växjö vann en galen målfest mot Vålerenga med 7-6 efter straffar.

ERC Ingolstadt-Färjestad BK 3-2

Färjestad lyckades inte följa upp segern mot Stavanger med ytterligare en vinst mot Ingolstadt. Tyskarna var i målmässigt övertag i stort sett hela matchen. De gjorde 1-0 efter drygt fyra minuter, men Michael Lindqvist kvitterade. Kort därefter tog Ingolstadt tillbaka ledningen och hemmalaget gjorde även 3-1, innan Marcus Westfält reducerade. Närmare än så kom dock aldrig Färjestad.

Stavanger Oilers-Växjö Lakers 6-7 SO
Det blev minst sagt målrikt mellan Stavanger och Växjö. När 60 minuter var spelat hade det blivit tolv fullträffar, och resultatet var 6-6 (1-1, 1-1, 4-4). Noterbart är att Lakers hade 6-2 en bit in i tredje perioden, men Stavanger gjorde därefter fyra raka mål, vilket tog matchen till straffar. Där avgjorde Lakers nyförvärv Noah Östlund, som därmed blev tvåmålsskytt. Även Joel Persson nätade två gånger för smålänningarna.