Bortastarka Skellefteå vann igen – fyra poäng av Max Lindholm

Publicerad: 2024-02-22
#MODOSKE
Skellefteå studsade tillbaka efter finalförlusten i CHL i tisdags. MoDo besegrades med 7-3 och det var Skellefteås nionde raka bortaseger. Max Lindholm visade vägen med fyra poäng, fördelat på ett mål och tre assist.

Period 1

14:47 1-0 (EQ) MODO 24 Erik Walli-Walterholm (6)
Assist: 11 Danny O'Regan (8), 25 Sam Vigneault (14)

16:55 1-1 (EQ) SKE 96 Rickard Hugg (8)
Assist: 5 Axel Sandin Pellikka (5), 58 Oskar Nilsson (14)

17:39 1-2 (EQ) SKE 64 Jonathan Pudas (10)
Assist: 22 Jonathan Johnson (18)

Period 2

3:58 1-3 (EQ) SKE 52 Arvid Lundberg (4)
Assist: 11 Max Lindholm (19)

5:20 2-3 (EQ) MODO 29 Mikkel Aagaard (15)
Assist: 25 Sam Vigneault (15), 17 Riley Woods (15)

12:08 2-4 (EQ) SKE 5 Axel Sandin Pellikka (10)
Assist: 11 Max Lindholm (20)

14:43 2-5 (PP1) SKE 11 Max Lindholm (12)
Assist: 58 Oskar Nilsson (15), 29 Dylan Sikura (15)

Period 3

5:51 3-5 (EQ) MODO 10 Sampo Ranta (14)
Assist: 7 Pontus Näsén (20), 40 David Bernhardt (16)

10:47 3-6 (EQ) SKE 33 Zeb Forsfjäll (3)
Assist: 43 Filip Sandberg (12)

17:02 3-7 (EQ) SKE 44 Elias Salomonsson (2)
Assist: 96 Rickard Hugg (15)

Skellefteå var det bättre laget i den första perioden, men det var ändå MoDo som inledde målskyttet. Knappt 15 minuter in i matchen höll sig Erik Walli Walterholm framme, men Skellefteå kom tillbaka via två mål inom loppet av 44 sekunder. Först satte Rickard Hugg 1-1 och därefter gjorde Jonathan Pudas 2-1 med ett slagskott i krysset.

MoDos tränare Mattias Karlin var rejält irriterad i intervjun med TV4 Play efter den första periodpausen och han blev inte gladare i inledningen av den andra perioden. För MoDo fick knappt låna pucken och efter knappt fyra minuter kom även 3-1. Då valde Mattias Karlin att ta timeout för att försöka väcka sitt lag – och den verkade ge effekt. För en minut och 22 sekunder senare reducerade Mikkel Aagaard. Skellefteå lyckades dock göra ytterligare två mål innan den andra perioden var över.

MoDo sköt lite liv i matchen med en reducering efter knappt sex minuter i den tredje perioden. Hemmalagets glädje blev dock kortvarig då Zeb Forsfjäll utökade till 6-3 med sitt tredje mål för säsongen. Zeb Forsfjäll fastställde slutresultatet till 7-3.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Skellefteå är bättre än oss. De vinner de flesta närkamper och vi behöver vi bli kaxigare, sa MoDos Erik Walli Walterholm efter den första perioden.

– Det studsar med lite. Ibland har man tur och det har jag i dag. Skönt att få hänga dit en puck i PP också. Vi spelar väldigt bra i början av matchen och även i början av andra, även om vi tappar lite därefter. På det stora hela gör vi en okej match, sa Skellefteås Max Lindholm efter den andra perioden.

- Skellefteås nionde raka seger på bortaplan.

- MoDos senaste nyförvärv Kyle Topping debuterade. Han noterades för två skott på mål och hade drygt 16 minuters istid.

- Erik Walli Walterholm nätade för andra matchen i rad. Dessförinnan hade han 21 matcher utan mål.

- Även Rickard Hugg har nätat i två raka matcher.

- Mikkel Aagaard bröt en tio matcher lång måltorka när han satte 2-3-reduceringen.

- Axel Sandin Pellikka gjorde sitt första mål efter JVM och det var hans tionde fullträff den här säsongen.

- Max Lindholm var poängbäst på isen med fyra poäng (1+3).