Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Tommi Tikka

Publicerad: 2024-10-06
#DISCIPLINÄRENDE
HV71:s spelare Tommi Tikka fälls för Illegal Equipment i gårdagens match mellan HV71 och Färjestad av Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår 22 sekunder av andra perioden så blir HV71 spelaren Nr 26 Tommi Tikka avvisad från banan då han inte bär sitt halsskydd på ett korrekt sätt. Tikka kommer direkt från spelarbåset för att deltaga i spelet med felaktig utrustning.

Böter

5000 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Syftet med skyddsutrustning är att skydda spelaren från typiska skaderisker. Även om matchfunktionären gör en inledande kontroll av bl.a. halsskydd åligger det spelaren själv att vid var tid se till att skyddsutrustningen bärs på ett korrekt sätt på isen som uppfyller ändamålet med skyddsutrustningen. Av utredningen framgår att Tommi Tikka inte burit halsskydd på ett ändamålsenligt sätt.

Nämnden anser att han därigenom gjort sig skyldig till Illegal Equipment (felaktig skyddsutrustning). Förseelsen bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff.

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners