Frölunda dominerade mot Örebro

Publicerad: 2024-01-11
#FHCÖRE
Det var inledningsvis spel mot ett mål när Frölunda tog emot gästande Örebro under kvällen. Jonas Arntzen lämnades helt ensam i Örebromålet när Frölunda gick upp i en betryggande tremålsledning efter endast en period spelad. Frölunda släppte inte sitt järngrepp och triumferade till slut med segersiffrorna 5-0, där Lasse Johansson höll säsongens tredje nolla.

Period 1

1-0 (PP1) FHC 12:23 88 Malte Strömwall (5)
Assist: 67 Jayden Halbgewachs (2), 7 Henrik Tömmernes (10)

2-0 (EQ) FHC 17:51 11 Erik Borg (6)
Assist: 21 Jere Innala (7), 67 Jayden Halbgewachs (3)

3-0 (EQ) FHC 19:32 6 Filip Hasa (1)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (11)

Period 2

4-0 (EQ) FHC 03:01 48 Carl Klingberg (5)
Assist: 2 Christian Folin (9), 31 Nicklas Lasu (4)

Period 3

5-0 (EQ) FHC 02:06 7 Henrik Tömmernes (6)
Assist: 17 Isac Born (7), 31 Nicklas Lasu (5)

Highlights

2024-01-11
Frölunda HC - Örebro HK

Det blev en frejdig öppning när pucken släpptes mellan Frölunda och Örebro i Scandinavium. Det krävdes däremot ett numerärt överläge innan matchen fick skåda sitt första mål. Efter en längre videobedömning fastställdes Malte Strömwalls 1-0 mål för Frölunda till en jublande hemmapublik. Sedan tryckte göteborgarna på ordentligt och Örebros burväktare Jonas Arntzen fick komma upp stort otaliga gånger. Till slut kunde inte ens han hålla tillbaka när Erik Borg rättvist utökade till 2-0 för Frölunda. Frölunda klädde sedan av Örebro helt och hållet när även 3-0 pucken trillade in innan periodvilan.

Örebro fick ett gyllene läge direkt i mittenakten, men istället för reducering på sitt friläge, släppte man minuten senare in 4-0 pucken när Frölundas Carl Klingberg bröt sin 23 matcher långa måltorka. Snacka om kalldusch för gästerna. Örebro låg på för en reducering och dominerade skottstatistiken under andra perioden, men Lasse Johansson var otroligt tät mellan stolparna och tog allt.

Som om det inte kunde bli värre för Örebro så skickade Henrik Tömmernes in ett höstlöv från blålinjen i upptakten av den avslutande tredjeperioden. Ett mål som innebar 5-0 för Frölunda. Matchen spelades sedan av från båda håll och Lasse Johansson fick hålla nollan när Frölunda besegrade Örebro med imponerande 5-0.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Jag tycker vi ser på killarna hur mycket vi uppskattar hemmaplan. Det var kul att se hur vi spelar ut på det sättet. Vi har 50 minuter som är bra idag. Vi slarvar lite i slutet av andra. Men det är kul att vi får så många som spelar så bra idag, säger en nöjd Roger Rönnberg om sitt manskap efter slutsignal.

– Det känns som att vi har det mentalt tufft just nu. De får skölja över oss totalt. Hade vi inte haft Jonas Arntzen i kassen hade det blivit ännu värre. Det är oacceptabelt, summerar Johan Hedberg till TV4 Play.

- Ikväll debuterade nyvärvade Mikael Ruohomaa i Frölundadressen och fick förtroende direkt. Han klev in i förstakedjan mellan Max Friberg och Malte Strömwall.

- I Örebro nådde Linus Arnesson en mäktig milstolpe. Backen noterades idag för sin 300:e SHL-match.

- Christian Folin delade ut sju (!!!) tacklingar i matchen.

- Örebro fick tillbaka sin skyttekung, Jonathan Lekkerimäki, efter hans JVM-äventyr där han bland annat blev framröstad som turneringens MVP.

- Henrik Tömmernes noterades för sin 100:e assist i SHL-sammanhang. Samtliga framspelningar har kommit i Frölundatröjan. Ikväll gjorde han totalt tre poäng (2+1).

- Örebro har haft det tufft i Scandinavium. På de senaste 18 matcherna har man endast vunnit en.

- Carl Klingberg bröt en 23 matcher lång måltorka.

Videobedömning

2024-01-11
11 januari FHC-ÖRE Anfallande spelare blir intryckt av försvarande spelare - Därav godkänt mål

Frölunda: Rögle hemma, lördagen den 13 januari

Örebro: Malmö hemma, lördagen den 13 januari