Månadens spelare i februari: Jonathan Lekkerimäki, Örebro

Publicerad: 2024-03-05
Månadens Spelare
Jonathan Lekkerimäki, Örebro Hockey, är Månadens spelare i februari. Han fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Lekkerimäki till Örebros juniorverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i februari är Jonathan Lekkerimäki, Örebro.

– Så klart känns det väldigt kul att bli uppmärksammad på det här sättet, säger Lekkerimäki.

Ni är inne i slutspurten av grundserien nu, hur ser du på ditt och lagets spel just nu?
– Spelet har känts bra för egen del. Som lag har vi spelat bra på slutet och vi har en bra känsla inför slutspurten av grundserien, säger han.

Örebro tog poäng i åtta av nio matcher i februari, varav de vann sex. En stor anledning till närkingarnas fina månad kan tillskrivas Jonathan Lekkerimäki. Den högerfattade talangen gjorde nämligen 43 procent av Örebros 21 mål under februari. 19-åringen gjorde hela nio mål på nio matcher, vilket gjorde honom till ligans bäste målskytt under den gångna månaden. Av dessa mål var hela fyra stycken matchavgörande och därmed hade han flest GWG i hela ligan. Noterbart är att Lekkerimäki gjorde mål i sju av nio matcher i februari. Utöver de nio målen gjorde han även en assist och med tio poäng var Lekkerimäki ligans femte bästa poängplockare i februari. Han avslutade februari med ett läckert zorromål mot Luleå Hockey.

I och med att Lekkerimäki blir Månadens spelare tilldelas han Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. 

– Jag väljer att skänka pengarna till Örebro Hockeys juniorverksamhet, där pengarna kommer gå till utvecklingen av verksamheten, säger Lekkerimäki.

Vi säger grattis till Jonathan Lekkerimäki för priset "Månadens spelare" i februari.

Så röstade juryn

Jonathan Lekkerimäki, f, Örebro, 20 poäng
Filip Hållander, f, Timrå, 17 poäng
Jonathan Pudas, b, Skellefteå, 17 poäng
David Tomasek, f, Färjestad, 11 poäng
Michael Lindqvist, f, Färjestad, 10 poäng

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:  
Hans Abrahamsson (Sportbladet)
Johanna Dahlén (SportExpressen)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Johan Hemlin (SHL)
Måns Karlsson (Hockeysverige) 

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners