Veronneau hjälte - Leksand tar hem rond ett

Publicerad: 2024-03-22
#FHCLIF
I en tight, målsnål historia mellan Frölunda och Leksand slutade det logiskt 1-1 efter 60 minuter. I övertiden klev Max Veronneau fram och avgjorde med ett klassavslut. Matchen slutade 1-2 och Leksand tar därmed hem rond ett.

Period 1

-

Period 2

1-0 FHC 28:40 (EQ) 88 Malte Strömwall (1)
Assist: 21 Jere Innala (1)

1-1 LIF 31:28 (EQ) 11 Martin Karlsson (1)
Assist: 37 Anton Lindholm (1), 16 Felix Unger Sörum (1)

Period 3

-

Period 4

1-2 LIF 72:47(EQ) 15 Max Veronneau (1)

Den första perioden var tät och tillknäppt, och bästa chansen lät vänta på sig till slutet av perioden när Leksand var sånär att kunna forcera in en puck från nära håll, men med tur och skicklighet lyckades Lasse Johansson och hans backar freda målet.

Den andra perioden bjöd på mer underhållning. När backen Tom Nilsson trampade till i mittzonen kom han till ett väldigt bra läge, men lyfte pucken över. Även Leksand hade en fin chans när Marcus Karlberg lämnades ensam framför mål och sköt direkt på en retur, men Lasse Johansson räddade. Just när det kändes som om Leksand börjat få ett litet grepp om matchen klev Frölundas förstakedja fram, eller rättare sagt Malte Strömwall, som med en soloprestation fixade 1-0 till publikens förtjusning. Inte lika glatt var det när 1-1 kom, i alla fall inte från majoriteten av åskådarna. Plötsligt damp pucken ner framför Martin Karlsson som snurrade runt och skickade in en ispuck till likaläge.

Ett jätteläge för Frölunda dök upp för David Edstrom, som försökte vänta ut Filip Larsson, men när Leksandskeepern låg på isen lyfte Edstrom pucken utanför. Även Leksand hade sin chanser, men den tredje perioden slutade mållös och matchen gick till övertid.

I övertiden fick Max Veronneau pucken efter en offensiv tekning, sög in den och fick sedan iväg ett avslut som gick stolpe in.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det tar lite lång tid i tankar och beslut, men ju längre matchen går desto mer kommer instinkten fram. Tight match, det är små marginaler som avgör, konstaterade Frölundas Roger Rönnberg efter matchen.

– Det var en tuff match som kunde slutat hur som helst. Skönt att ta första vinsten i serien, sa matchhjälten Max Veronneau efter matchen.

- Räknar man in grundserien har Leksand nu fyra raka bortasegrar.

- Frölundas svit om fyra raka hemmasegrar bröts därmed.