FINSKA STJÄRNORNA VISADE KLASS MOT FRÖLUNDA

Publicerad: 2023-09-21
#MIFFHC
Inför Malmös hemmapremiär hyllades Redhawksikonen Raimo Helminen. Därefter gick Malmös nya finska stjärnor – Lauri Pajuniemi och Janne Kuokkanen – ut och levererade mot Frölunda. Duon gjorde samtliga tre mål när Malmö vann med 3-2 efter övertid.

Period 1

1-0 (EQ) 48 Lauri Pajuniemi (1)

Period 2

1-1 (EQ) 21 Jere Innala (2)
Assist: 88 Malte Strömwall (3)

2-1 (EQ) 22 Janne Kuokkanen (2)
Assist: 16 Matias Lassen (1)

Period 3

2-2 (PP1) 18 Linus Öberg (1)
Assist: 33 Linus Högberg (2), 86 Erik Thorell (1)

Övertid

3-2 (EQ) 22 Janne Kuokkanen (3)
Assist: 48 Lauri Pajuniemi (2)

Malmö stad har förärat den förre storspelaren Raimo Helminen med en minnesplatta, och det uppmärksammade även Redhawks innan hemmapremiären. Därefter gick Malmö ut på isen och spelade riktigt bra. Bland annat hade Johan Olofsson ett friläge efter drygt två minuter, men Lasse Johansson räddade. Efter 14 spelade minuter var det 11-2 i skott på mål till hemmalagets favör, och till slut kunde inte ens Lasse Johansson stå emot. Med mindre än två minuter kvar av den första perioden drog Lauri Pajuniemi upp pucken i krysset.

Frölunda svarade med ett snabbt mål i den andra perioden. Jere Innala gjorde säsongens andra mål när han fick pucken förbi en skymd Adam Werner – men det dröjde inte länge innan Malmö återtog ledningen. Än en gång var det en finsk målskytt – Janne Kuokkanen. 

Precis som i period två kvitterade Frölunda tidigt i den tredje perioden. Den här gången var det Linus Öberg som dunkade dit ett direktskott i powerplay. Ett mål som tog matchen till övertid, men där var det dags för duon Pajuniemi/Kuokkanen igen. Pajuniemi spelade fram till Kuokkanen, som satte det matchavgörande målet.

Matchstatistik 

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Det här var viktigt. Stor lättnad i laget efter övertiden. Vi tappade inte fokus efter deras 2-2 och fortsatte kämpa hela vägen. Vi åkte mycket skridskor och backcheckade bra. Vi kämpade hårt i varje situation och det tycker jag var nyckeln till segern, sa Malmös Janne Kuokkanen till TV4 Play.

– Malmö är hetare än oss. Vi tar för dåliga beslut, är för svaga på pucken och vinner inte så många närkamper. Malmö brukar vara stora och tunga och de väger upp det med en intensitet i dag. Där måste vi upp och matcha dem, sa Frölunda Max Friberg efter den första perioden.

Se highlights här

I punktform

- Malmös första seger den här säsongen.

- Lauri Pajuniemi öppnade målskyttet för Malmö och därmed har samtliga tre spelare i Malmös förstakedja (Pajuniemie Kuokkanen och Quine) nätat i säsongsinledningen.

- Pajuniemi och Kuokkanen fortsatte att leverera. Båda noterades för två poäng.

- Malte Strömwall har haft en assistpoäng i samtliga tre matcher den här säsongen

- För tredje matchen i rad hade Malmö ledningen inför den tredje perioden, men den här gången fick de med sig en seger.

- Linus Öberg gjorde karriärens första SHL-mål i Frölundatröjan.

- Malmö vann skottstatistiken med 34-17.

Kommande matcher

Malmö: Färjestad hemma, lördagen den 23 september

Frölunda: Luleå hemma, lördagen den 23 september

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners