LASU STOR MATCHHJÄLTE I RIVALMÖTET

Publicerad: 2023-11-04
#FHCFBK
Det vankades hockeyfest i ett slutsålt Scandinavium när Frölunda tog emot rivalerna Färjestad i eftermiddag. Publiken fick onekligen valuta för pengarna i en fartfylld tillställning med flertalet målchanser och storartat målvaktsspel där 60 minuters spel inte var tillräckligt. I förlängningen klev sedan Nicklas Lasu fram och avgjorde med sitt andra mål för kvällen och Frölunda tog därmed bonuspoängen efter slutresultatet 2-1.

Period 2

1-0 (EQ) FRÖ 03:49 31 Nicklas Lasu (4)
Assist: 17 Isac Born (3), 33 Linus Högberg (11)

1-1 (EQ) FBK 19:07 4 Oscar Lawner (1)
Assist: 14 Victor Ejdsell (8), 28 Mattias Göransson (2)

Period 4

2-1 (EQ) FRÖ 02:50 31 Nicklas Lasu (5)
Assist: 6 Filip Hasa (6), 17 Isac Born (4)

Highlights

2023-11-04
FRÖLUNDA-FÄRJESTAD

Det smällde på rejält längs sargerna och på isen när pucken släpptes i det glödheta rivalmötet mellan Frölunda och Färjestad i Scandinavium. På båda sidor av isen spelade Frölundas Lasse Johansson och Färjestads Carl Lindbom briljant mellan stolparna. Trots intensiv hockey, som präglades av tuffa närkamper med förstklassiga målchanser fick matchen vänta på sitt första mål.

I upptakten av andra perioden klev veteranen Nicklas Lasu fram och gav sitt Frölunda ledningen efter en fin soloåkning. Den individuella prestationen inkluderade bland annat en klassisk pausfint där han lurade bort Färjestadsförsvararen totalt. Med 53 sekunder kvar av perioden kom dock kvitteringen. Färjestads Oscar Lawner med sitt första mål för säsongen när han hittade det "femte hålet" på Lasse Johansson.

Tredje perioden inledde överraskande nog relativt avvaktande där båda lägren var måna om att sätta sin defensiv. Publiken var däremot allt annat än avvaktande och fick till slut se matchen gå till förlängning. Där var det Frölunda för hela slanten. Till slut klev Nicklas Lasu fram och (lite tursamt) gjorde sitt andra mål för kvällen till 2-1, vilket resulterade i bonuspoäng för Frölunda.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Andra målet är ett typiskt Lasu-mål. Först och främst vilka matcher det blir mot Färjestad. Det är hårt och rejält men innanför ramarna. De senaste matcherna har vi hittat en grund i spelet och det känns extra skönt att vinna här innan breaket, sammanfattar en nöjd Nicklas Lasu efter slutsignal.

– Det är tajt med väldigt små marginaler. Det avgjordes på ett slumpmål. Vi kämpar och strider hårt där vi stundtals får tryck, men det är jämnt och tajt där pucken studsar och far, kommenterar Tomas Mitell från Färjestadslägret till TV4 Play.

I punktform

- Scandinavium var slutsålt till förmån för dagens rivalmöte mellan Frölunda och Färjestad. Det blev ordentlig hockeyfest!

- Lagkaptenen Max Friberg nådde i eftermiddag milstolpen 300 spelade SHL-matcher för Frölunda. 

- I Frölunda gjorde även Henrik Tömmernes sin 300:e SHL-match, samtliga spelade i Frölundadressen.

- Frölunda har nu vunnit tre raka matcher och vunnit åtta av nio hemmamatcher.

- Oscar Lawner fick äntligen hänga sin första kasse för säsongen när han kvitterade i mittenakten.

- Nicklas Lasu blev stor matchhjälte när han noterades för Frölundas båda mål.

Kommande matcher

Frölunda: Malmö hemma, torsdagen den 16 november

Färjestad: Linköping borta, torsdagen den 16 november

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners