Kaffe kaka tredje raka - när Frölunda besegrade MoDo

Publicerad: 2024-01-30
#MODOFHC
Det blev överraskande nog väldigt jämnt i kvällens match när formsvaga MoDo tog emot ett Frölunda med två raka segrar i bagaget. I en tillknäppt match var det lika på ett inför den tredje perioden. Då klev Malte Strömwall fram med ett förlösande 2-1 mål i numerärt överläge, som följdes efter av en briljant soloprestation av Carl Klingberg till 3-1. Frölunda vann uppe i Örnsköldsvik med 3-1 efter 60 minuters spel.

Period 1

1-0 (PP1) MODO 03:59 23 Josh Dickinson (11)
Assist: 17 Riley Woods (14), 7 Pontus Näsén (18)

Period 2

1-1 (EQ) FHC 14:21 12 Max Friberg (11)
Assist: 75 David Edstrom (7), 88 Malte Strömwall (17)

Period 3

1-2 (PP1) FHC 06:15 88 Malte Strömwall (7)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (14), 21 Jere Innala (8)

1-3 (EQ) FHC 12:57 48 Carl Klingberg (7)
Assist: 2 Christian Folin (10)

Highlights

2024-01-30
MoDo Hockey - Frölunda HC

MoDo var så när att få en drömstart efter bara 47 sekunders spel mot Frölunda, men Frans Tuohimaas plockhandske satte stopp för det. Istället kom första målet knappt fyra minuter in i matchen när MoDo fick chansen i powerplay. Målskytt: Josh Dickinson, som därmed målade för andra matchen i rad och gav sitt MoDo ledningen. Målet stod sig som första periodens enda, i en period som annars präglades av tufft och fysiskt spel.

Frölunda jagade kvittering och det syntes när mittenakten drog igång, men MoDo käkade sig in de också. Momentum skiftade fram och tillbaka där Frölunda var en stolpträff ifrån en kvittering. Till slut kom även Frölundakvitteringen, vilken verkligen hängde i luften. Max Friberg kunde fint stänka upp pucken i nättaket efter en strålande pass från David Edstrom. Likaläget stod sig till den tredje perioden.

Efter drygt sex minuter i tredje perioden klippte Malte Strömwall till i numerärt överläge. Pucken letade sig förbi Lassi Lehtinen via stolpen och Frölunda tog därmed ledningen för första gången i matchen till ställningen 2-1. Frölunda gjorde sedan 3-1 när Carl Klingberg stod för en enastående soloprestation. En riktig kalldusch för MoDo. MoDo stod sedan för ett djärvt drag när man plockade ut målisen med drygt fyra minuter kvar för spel sex mot fem. Det draget gav inget resultat och Frölunda vann med slutsiffrorna 3-1.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi är glada över 1-0 i första och kommer ut i andra precis som vi inte ska. Våra andraperioder har varit alldeles för dåliga senaste tiden. De kommer ut bra, men det är vi som ger bort matchen, vi slänger bort för mycket puckar och det straffar oss, säger MoDos David Bernhardt efter slutsignal.

– Det är en dragning jag gjort nån gång innan, jag är inte så bra på att passa så jag fick ta den på mål själv och så var det med det. Jag tror generellt sätt att jag inte får tänka så mycket på att producera utan det får bli som det blir. Det är bara att spela hockey och till slut visar det sig i resultaten och produktionen, summerar Carl Klingberg om sitt otroliga solomål och hans produktion på sistone till TV4 Play.

I punktform

- Frölundas stjärncenter, Mikael Ruohomaa, kom inte till spel ikväll mot sin förra klubb MoDo. Detta då det skrevs in i hans avtal vid övergången mellan klubbarna att han inte tillåts göra det. 

- Kvällens match var en tuff brödrakamp. MoDos Niklas Folin mötte brorsan Christian Folin, som huserar i Frölunda.

- MoDos Johan Södergran noterades ikväll för tresiffrigt antal matcher i SHL (100 st).

- Josh Dickinson gjorde mål för andra matchen i rad.

- Nyligen landslagsuttagna Malte Strömwall stod för ett mål och en assist ikväll.

- Carl Klingberg gjorde ett otroligt fint mål med en läcker dragning. 

- Frölunda tog sin tredje raka seger samtidigt som MoDo åkte på sin femte raka förlust.

Kommande matcher

MoDo: Skellefteå borta, torsdagen den 1 februari

Frölunda: Leksand hemma, torsdagen den 1 februari

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners