Skellefteå vann svenskmötet – vidare till CHL-semifinal

Publicerad: 2023-12-13
CHL
Skellefteå vann returmötet mot Färjestad – och säkrade därmed en plats i CHL-semifinal. Därmed är Skellefteå det enda SHL-laget som är kvar i CHL, eftersom Växjö åkte ur mot Genève-Servette.

Färjestad BK-Skellefteå AIK 1-4 (5-7)

Färjestad vann på bortaplan mot Skellefteå med 4-3, men SHL:s serieledare lyckades inte ta tillvara på den ledningen. Dylan Sikura gav västerbottningarna en tidig ledning i returmötet, men Linus Johansson kvitterade kort därefter. Efter en mållös andra period avgjorde Skellefteå i den tredje. Västerbottningarna gjorde tre raka mål, varav Osar Nilsson gjorde två (det sista i tom kasse).

Skellefteå ställs i semifinal mot tjeckiska Vitkovice.

Växjö Lakers-Genève-Servette 3-2 (4-6)

Växjö behövde ta in ett tremålsunderläge från den första kvartsfinalen och Lakers lyckades få in ett 1-0-mål i den andra perioden. Schweizarna svarade med två raka mål i början av de tredje perioden, men Växjö återtog ledningen via mål av Kalle Kossila och Robert Rosén. Dock lyckades Växjö inte få in något mål under de tio sista minuterna av matchen och därmed är schweizarna vidare till nästa runda.