Kent "Nubben" Norberg tillbaka i Timrå

Publicerad: 2024-08-05
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Kent "Nubben" Norberg återvänt till Timrå och tre spelare har gjort klart med nya klubbadresser

Kent Norberg åter i Timrå

Efter två år som sportchef i HV71 är Kent Norberg tillbaka i Timrå IK – och han vet vad som väntar. För Norberg är tillbaka på väldigt bekant mark. Han har gjort över 20 år som sportchef i klubben och har bland annat tre SHL-avancemang med Timrå på sin meritlistan. Nu kommer Norberg att vara assisterande sportchef till Kimmo Kapanen.

– Jag är väldigt glad över att "Nubben" med sin erfarenhet och sitt kontaktnät vänder hem till Timrå IK. Hans kunskap om framförallt den svenska marknaden är svårslagen i Sverige. Med hans återkomst stärker vi upp den sportsliga ledningen vilket ger oss bättre möjligheter att jobba långsiktigt och för framtiden, säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen.

Kent Norberg, som utöver Timrå och HV71 även har varit sportchef i Frölunda, är glad över att vara tillbaka i Timrå.

– Min roll som assisterande sportchef kommer främst gå ut på att stötta upp Kimmo där det behövs både vad gäller framtida värvningar och det dagliga arbetet kring laget. Jag vet att det komma att bli bra och ser fram emot den kommande säsongen, säger Kent Norberg.

220402 Timrås sportchef Kent Norberg i omklädningsrummet efter match fyra i kvalet till SHL mellan Timrå och Djurgården den 2 april 2022 i Timrå. 
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0048
ishockey ice hockey shl kval slutspel qualification qualifier relegation timrå djurgården jubel PÄR OLERT / Bildbyrån

Kent Norberg är tillbaka i Timrå IK.

Skellefteåduo klar för nya klubbar

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Theo Keilin och Elias Stenman inte skulle fortsätta i Skellefteå AIK, och nu har båda hittat nya klubbar. 21-årige Stenman, som har gjort 120 SHL-matcher, fortsätter karriären i Nybro Vikings i HockeyAllsvenskan.

Theo Keilin, 20, flyttar till Danmark. Han har skrivit på för Rungsted Seier Captial, som den gånga säsonger åkte ur i kvartsfinal i det danska slutspelet.

Hurtig till Kalmar

Arvid Hurtig anslöt till Växjö Lakers för två säsonger sedan och den 21-årige backen har totalt noterats för 18 SHL-matcher. Nu står det klart att han fortsätter karriären i allsvenska Kalmar – en klubb som han var utlånad till i 23 matcher den gångna säsongen.

231024 Växjös Arvid Hurtig under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 24 oktober 2023 i Växjö. 
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0214
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league växjö frölunda JONAS LJUNGDAHL / Bildbyrån

Arvid Hurtig byer Växjö mot Kalmar.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners