Timrå starkast i Oskarshamn

Publicerad: 2024-01-20
#IKOTIK
Likaläge intill den tredje perioden. Där visade gästande Timrå styrka på bortais och bärgade en stark trepoängare, efter kvällens 4-2-seger mot Oskarshamn.

Period 1
0-1 EQ 10.54 TIK 29 Filip Hållander (7)
Assist: 51 Anton Lander (9)

0-2 EQ 11.28 TIK 33 Albin Lundin (5)
Assist: 54 Jonathan Dahlén (10), 4 Tim Erixon (4)

1-2 PP1 19.37 IKO 34 Olli Palola (6)
Assist:  95 Nick Olesen (12)

Period 2
2-2 EQ 15.00 IKO 55 David Quenneville (4)
Assist: 89 Patrik Karlkvist (15), 71 Viktor Lodin (15)

Period 3
2-3 EQ 04.36 TIK 57 Anton Wedin (5)
Assist: 29 Filip Hållander (10)

2-4 EQ 12.42 TIK 19 Erik Andersson (2)

Bägge lagen bjöd sannerligen upp till kamp i den första perioden, men gästernas Filip Hållander bröt dödläget med dryga nio minuter kvar av den första perioden med ett distinkt skott och kort därefter utökade Albin Lundin till 2-0 efter en framspelning av Jonathan Dahlén. Dock så skulle hemmalaget få till en reducering, till 2-1, i numerärt överläge i slutet av den inledande perioden.

Reduceringen gav hemmalaget energi och kvarten in i mittperioden kom kvitteringen. Backen David Quenneville visade skicklighet, när han stänkte dit kvitteringsmålet.

I de inledande minuterna av den tredje perioden, tog gästerna åter ledningen genom Didrik Strömberg. Medelpadingarna seglade vidare på ångorna av 3-2-målet för med lite mer än sju minuter kvar av ordinarie tid, blev Erik Andersson friställd och satte dit 4-2 vilket blev slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

— Jag tycker det känns onödigt. Tycker vi släpper in alldeles för enkla och dåliga mål, tycker vi har en hel del bra hockey vi kan ta med oss. Vi går rakt in i Timrås fälla, deras kvalitet, att vi åker på väldigt stora omställningar, sade Oskarshamns Martin Filander till TV4 Play.

— Det var roligt, det small lite. Det var två lag som vill vinna där ute. Det är kul att spela de här matcherna. Tycker inte vi gör vår bästa match, men vi tar vara på de lägena vi får, sammanfattade gästernas Erik Andersson.