VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-07-10
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Växjö värvat en amerikansk center och Simon Önerud har skrivit på ett tryoutkontrakt med HV71.

Tryoutkontrakt för Önerud

Simon Önerud har spelat 484 matcher i HV71 och på meritlistan finns två SM-guld. De fem senaste säsongerna har han spelat i moderklubben, men den gångna säsongen gjorde han bara sex matcher på grund av skada. Därför blev han först inte erbjuden något nytt kontrakt, men nu har läget förändrats. I och med Herman Hanssons långtidsskada har Önerud skrivit på ett tryoutkontrakt som gäller i augusti och september.

–  Det är viktigt för oss att komma till start redan i augusti med 13 forwards och när nu Herman är borta en längre tid ställde vi frågan till Simon. Vi vet att han tränat hårt under våren och sommaren och är i bra fysisk form. Simon är ju också en HV-ikon och oerhört motiverad att komma och bevisa att han fortfarande håller hög klass på isen, säger HV71:s sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Även Önerud är glad att få chansen att fortsätta karriären i HV71. En klubb han SHL-debuterade med 2007/08.

– Först är jag oerhört glad och tacksam för möjligheten att dra på sig HV-tröjan igen. Jag trodde att jag hade spelat min sista match inför alla fantastiska fans i Husqvarna Garden och känner nu en glädje över att få göra det igen, säger Önerud.

Växjö värvar amerikansk center 

Dylan McLaughlin, 28, är Växjös senaste värvning. Det är en 28-åring amerikansk center som nu för första gången i karriären ska representera en klubb i Europa. På meritlistan finns fem säsonger i AHL där han på sina 127 matcher har snittat 0,59 poäng per match. Den gångna säsongen gjorde han nio matcher för Springfield Thunderbirds.

– Jag ser verkligen fram emot ett nytt kapitel i min karriär. Det ska bli roligt att bli en del av Växjö Lakers organisation och att få spela inför hemmapubliken. Förhoppningsvis kan vi få ännu en bra säsong och vinna ett nytt guld, säger Lakers senaste nyförvärv.

Kontraktet gäller i ett år.

– Dylan är med all sannolikhet den sista forwarden vi tar in till vår grundtrupp. Vi får en mångsidig kille som behärskar de flesta momenten av spelet. Dylan fick föregående säsong förstörd av en fotledsfraktur men kunde komma tillbaka och spela på slutet, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Williamsson och Schira har gjort klart med nya klubbar

Craig Schira har spelat i SHL sedan 2015, bortsett från en halv säsong i tyska Adler Mannheim. Hans första SHL-klubb var Luleå och därefter har han representerat Rögle, HV71 (på lån) samt Linköping, men nu väntar spel i österrikiska Graz 99ers för den 35-årige backen.

Inte heller för Tex Williamsson blir det spel i SHL kommande säsong. Målvakten var med och spelade upp MoDo i SHL, men han blir inte kvar i Örnsköldsvik. I stället kommer Williamsson, som har gjort två SHL-säsonger med IK Oskarshamn, att representera Nybro i HockeyAllsvenskan.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners