Ruohomaas dubbel sänkte formstarka Skellefteå

Publicerad: 2024-01-20
#SKEFHC
Ett formstarkt möte väntade när Skellefteå tog emot Frölunda under eftermiddagen. Då blev det en sanslöst jämn historia där matchen präglades av millimeterkamper över hela isen. I tredje perioden lyckades Skellefteå kvittera, men sedan klev Frölundas Mikael Ruohomaa fram. Med dubbla mål sänkte finländaren Skellefteå när Frölunda till slut vann med 3-1.

Period 1

0-1 (EQ) FHC 03:56 11 Erik Borg (7)
Assist: 21 Jere Innala (8), 43 Tom Nilsson (2)

Period 2

-

Period 3

1-1 (PP1) SKE 04:42 29 Dylan Sikura (5)
Assist: 58 Oskar Nilsson (8), 11 Max Lindholm (16)

1-2 (EQ) FHC 08:21 39 Mikael Ruohomaa (6)
Assist: 12 Max Friberg (17)

1-3 (EQ) FHC 14:31 39 Mikael Ruohomaa (7)
Assist: 12 Max Friberg (18), 88 Malte Strömwall (15)

Highlights

2024-01-20
Skellefteå AIK - Frölunda HC

Gästande Frölunda fick en smakstart på matchen när man chockade Skellefteå rejält och tog ledningen efter knappt fyra minuters spel. Erik Borg såg ut att vara markerad i slottet, men fick trots detta ett avslut på mål, som letade sig förbi Linus Söderström mellan stolparna. Den inledande perioden fortsatte sedan i det fysiska spelets tecken, där det smällde på rejält längs sargkanterna. Efter 20 minuters spel var det alltjämt ett Frölunda i ledning.

Rickard Hugg stod för en otrolig soloprestation i den andra perioden, men en ribbträff stod ivägen för en kvittering. Strax därefter fick Skellefteå chansen i numerärt överläge, som sedan blev till ett fem mot tre. Frölunda var däremot kliniska i sin defensiv och höll tätt, när mittenakten slutade mållös.

I tredje perioden var Skellefteå betydligt mer effektiva i sitt powerplay. Sex sekunder in i det numerära överläget hittade Dylan Sikura det första krysset och kvitterade till 1-1. Likaläget höll sig inte särskilt länge. I en flygande spelvändning var det Mikael Ruohomaas tur att hitta krysset och därmed skicka upp Frölunda i ny ledning. Sedan var det dags för Ruohomaa igen, som lämnades helt ensam i slottet efter fint passningsspel av Frölunda. Distinkt skickade han in 3-1 pucken, vilket också kom att bli slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Viktig och stor seger för oss, inte en enkel plats att göra det på. En intensiv match utan så många målchanser. Det var på tiden att göra mål så det känns otroligt bra, sammanfattar matchvinnaren Mikael Ruohomaa efter slutsignal.

– Överlag når vi inte upp till vår standard tycker jag och Frölunda vill det något mer än oss. Vi har inte vår hundraprocentiga närvaro och då blir man steget efter vilket jag upptäckte rätt tidigt idag, säger Robert Ohlsson om sitt manskaps prestation idag till TV4 Play.

- Skellefteå Kraft Arena hade varit slutsålt sedan länge för dagens match. Magisk inramning rådde inne i arenan trots den bitande kylan uppe i norr.

- Frölunda bröt Skellefteås segersvit, som stannade vid fem matcher.

- Mikael Ruohomaa gjorde sitt första mål i Frölundatröjan och gjorde dessutom två idag.

- Lars Johansson släppte bara in ett mål och landade på 95,24% i räddningsprocent.

- Frölunda släppte in mål i boxplay för första gången på fem matcher.

- Både Skellefteå och Frölunda möter nu Örebro härnäst i SHL.

Skellefteå: Örebro hemma, torsdagen den 25 januari

Frölunda: Örebro borta, tisdagen den 23 januari