CHL: Färjestad vann svenskmötet och förlust för Växjö

Publicerad: 2023-12-06
CHL
Färjestad drog det längsta strået i den första kvartsfinalen mot Skellefteå. Värmlänningarna vann med 4-3. Växjö, det tredje SHL-laget i CHL, förlorade med 1-4 mot Genève-Servette.

Genève-Servette-Växjö Lakers 4-1

Växjö hade gått obesegrat genom CHL fram till den första kvartsfinalen, men mot Genève-Servette tog den sviten stopp. Detta efter att Jörgen Jönssons mannar fått en tuff start. Redan efter drygt tre minuter kom 1-0, en dryg minut senare kom även 2-0 och innan den första perioden var över hade schweizarna gjort 3-0. Hemmalaget gjorde även 4-0 innan Tobias Rieder kunde reducera med två minuter kvar av matchen. Därmed behöver Växjö ta i kapp ett tremålsunderläge i returmötet nästa veckan.

Skellefteå AIK-Färjestad 3-4

För andra tisdagen i rad möttes Skellefteå och Färjestad, och precis som i SHL-mötet förra veckan var det Färjestad som åkte från Västerbotten med segern. Än en gång var det Victor Ejdsell som visade vägen. Färjestadsstjärnan, som blev Månadens spelare i SHL i november, gjorde både 1-0 och 2-1. Halvvägs in i period tre hade Färjestad 4-1, men Skellefteå kröp närmare via två snabba mål i slutet av matchen (Linus Lindström och Axel Sandin Pellikka målskyttar).

Kvartsfinalerna i CHL avgörs i ett dubbelmöte där lagen möts hemma och borta, och där totalresultatet (sammanlagda målen i de båda matcherna) avgör vilket lag som går vidare. Om det är oavgjort efter 120 minuters spel väntar övertid på tio minuter, och därefter straffar.