VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-08-28
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Niklas Olausson skrivit på för Linköping och Leo Komarov har gjort klart med ny klubb.

Olausson till Linköping

Niklas Olausson gjorde 50 matcher i Linköping mellan 2006 och 2008. 15 år senare är Olausson tillbaka i LHC. Han och klubben är nämligen överens om ett korttidskontrakt som sträcker sig till den 14 september.

– Niklas är en rutinerad spelare som har varit med ett tag i ”gamet”. I Niklas får vi in en väldigt klok spelare som är användbar på många olika sätt. Vi är övertygade om att Niklas kommer passa bra in i såväl omklädningsrummet som på isen, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Olausson har under karriären gjort över 460 SHL-matcher – de allra flesta i Luleå. En klubb han återvände till under förra säsongen, och det var han tionde säsong i Luleå Hockey. Därutöver har Olausson spelat i Schweiz, Österrike samt Finland.

– Superkul att få chansen. Jag har spelat för LHC tidigare, även om det blev en del fram och tillbaka mellan Linköping och Nyköping de två säsongerna, och trivdes kanon. Jag har många goda minnen från den tiden, säger Niklas Olausson.

Komarov byter Luleå mot HIFK

Leo Komarov spelade i Luleå under den förra säsongen och den meriterade finländaren noterades för 18 poäng på 49 SHL-matcher. Det har dock stått klart en tid att det inte blir något fortsättning i Luleå. I stället kommer Komarov flytta hem till Finland och HIFK. Komarov har under karriären spelat 491 NHL-matcher samt vunnit både VM- och OS-guld.

JONAS LJUNGDAHL / Bildbyrån

Leo Komarov är klar för spel i HIFK. 

... och även Westerlund klar för spel i Finland

En annan spelare som flyttar till Finland igen är Filip Westerlund. Han bytte Timrå mot HV71 förra säsongen, men hade svårt att få speltid i Jönköpingsklubben. I stället lånades han ut till finska Ilves. Nu står det klart att den 24-årige backen blir kvar i Finland, men kommande säsong kommer han att representera KaIPa.

17 försäsongsmatcher

SHL-laget fortsätter att ladda upp inför säsongsstarten och en del i förberedelserna är förstås att spela försäsongsmatcher. Hur det går i dessa matcher kan ni följa på SHL.se. Den gångna veckan spelades 17 matcher med SHL-lag inblandade. Exempelvis vann Leksand ett derby mot Mora, Skellefteå har tagit två övertidssegrar och Frölunda har haft en lyckad vistelse i Visby.

Daniel Eriksson/Bildbyrån

Kalle Östman jublar efter ett av sina två mål mot Mora. 

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners