ÅHMAN SPIKADE IGEN MOT MODO

Publicerad: 2023-10-19
#VLHMoDo
MoDo styrde större delar av det offensiva spelet i kvällens drabbning mot Växjö, men smålänningarna var omöjliga att göra mål på. Mycket tack vare en storspelande Adam Åhman. Växjö-keepern höll nollan när Växjö vann mot MoDo med 1-0.

Period 1

1-0 (EQ) VLH 06:46 18 Marcus Sylvegård (7)
Assist: 11 Kalle Kossila (6)

MoDo fick matchens första vassa målchans, men Adam Åhman låg tät längs isen i Växjökassen. MoDo fortsatte sedan imponera med underhållande hockey, men en blixtsnabb vändning från Växjös superkedja slutade upp i ett ledningsmål för Växjö istället. Marcus Sylvegård med en läcker dragning för sin sjunde fullträff för säsongen, efter ett fint framspel av kedjekamraten Kalle Kossila.

I upptaken av andra ådrog sig MoDo matchens första utvisning, men gästerna klarade sitt boxplayspel. MoDo spenderade senare överlägset mest tid i anfallszon under andra perioden, men lyckades inte kapitalisera på sina lägen mot lagmaskinen Växjö.

Växjö inledde tredje perioden otroligt uppoffrande med flertalet skottäckningar. Lägg därtill magnifikt målvaktsspel så resulterade det i ett målsnålt recept, vilket visade sig i slutändan bli ett vinnande koncept. Växjö och framförallt Adam Åhman red med nöd och näppe ut den massiva MoDo-forceringen mot slutet med ett flertalet galna räddningar. Han fick till slut hålla nollan med totalt 33 räddningar när Växjö vann med 1-0.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Självklart gjorde jag en bra match, men laget krigade på som fasiken, jag fick bra hjälp med returpuckar för att ta dem här 3 poängen. Det är jätteskönt att få en sån här match för självförtroendet när man känner att man spelar riktigt bra, summerar matchvinnaren Adam Åhman efter slutsignal.

– Vi har tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen, men Åhman gör det riktigt bra i kassen vilket man får komma ihåg. Han gör ju några helt sjuka räddningar, det är såhär det är, sammanfattar MoDos huvudtränare, Mattias Karlin, till TV4 Play.

Se highlights här

I punktform

- MoDo kom ikväll med glädjande nyheter. Mikael Ruohomaa var tillbaka i spel efter att ha missat de 7 senaste matcherna.

- Martin Lundberg var tillbaka i Växjö även han efter en tids skadefrånvaro.

- Adam Åhman räddade 33 skott och höll nollan. Flertalet av räddningarna höll världsklass.

- Marcus Sylvegård stod för säsongens sjunde fullträff, vilket visade sig bli matchens enda mål.

- MoDos Lassi Lehtinen stod även han för en fin insats mellan stolparna, 95% i räddningsprocent.

Kommande matcher

Växjö: Leksand borta, lördagen den 21 oktober

MoDo: Oskarshamn borta, lördagen den 21 oktober

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners