Het, hetare, Karlberg - inblandad i fyra (!) av Leksands mål

Publicerad: 2024-03-07
#LIFMODO
Marcus Karlberg gjorde karriärens bästa match i SHL ikväll. Leksandsspelaren noterades för ett mål och tre målgivande passningar. En het prestation av Karlberg, som var inblandad i fyra av Leksands sex mål i 6-3-segern mot MoDo.

Period 1
0-1 MoDo 03.43 (EQ) 17 Riley Woods (14)
Assist: 23 Josh Dickinson (16),  32 Theodor Niederbach (7)

1-1 LIF 09.41 (EQ) 33 Eddie Larsson (2)
Assist: 7 Marcus Karlberg (5)

1-2 MoDo 11.49 (EQ) Kyle Topping (2)
Assist: 7 Pontus Näsén (23), 38 Johan Södergran (8)

2-2 LIF 12.26 (EQ) 7 Marcus Karlberg (6)
Assist: 14 Oskar Lang (13)

3-2 LIF 17.24 (EQ) 25 Lucas Elvenes (12)
Assist: 6 Alexander Lundqvist (9)

Period 2
3-3 MoDo 02.00 (EQ) 29 Mikkel Aagaard (16)
Assist: 17 Riley Woods (18)

4-3 LIF 07.14 (EQ) 38 Olle Alsing (5)
Assist: 7 Marcus Karlberg (6), 14 Oskar Lang (14)

Period 3
5-3 LIF 14.04 (EQ) 12 Kalle Östman (13)
Assist: 38 Olle Alsing (16), 7 Marcus Karlberg (7)

6-3 LIF 18.14 (EQ) 27 Marek Hrivik (15)
Assist: 15 Max Veronneau (19), 28 Justin Kloos (16)

Gästerna var skottvilligast och hade de hetaste chanserna inledningsvis. Örnsköldsvikgänget fick dessutom utdelning efter en finare spelvändning. Josh Dickinson spelade fram Riley Woods som påpassligt satte dit ledningsmålet. En kontrollerad första halva av perioden av MoDo. Det till trots kvitterade Leksand genom Eddie Larsson, efter ett rappt avslut från backplats. Kort därpå replikerade MoDo och tog åter ledningen efter slarv i hemmaförsvaret. Kyle Topping tryckte dit ledningsmålet.

Det till trots hade masarna ett svar på tal, det genom Marcus Karlberg som kvitterade med en läcker backhand i nättaket. Mer skulle det bli för dalalaget. Lucas Elvenes satte dit 3-2 i en sannerligen innehållsrik första period.

Andra perioden var i mångt och mycket lik den första. Chanser åt alla håll och kanter. MoDo bet sig fast i offensiv zon i inledningen av perioden och Mikkel Aagaard frispelades för att sätta dit 3-3. Målkavalkaden var dock inte slut där, för backen Olle Alsing hade tagit sig in framför mål och styrde in elegant ledningsmålet av Leksand. Fler mål kunde det minst sagt bli för bägge lagen - men 4-3 stod sig perioden ut.

Tredje perioden tog sedermera vid. Leksand hade sina offensiva lägen. MoDo likaså. Leksand var först ut att förvalta sina chanser. Kalle Östman fick en passning över centrallinjen framspelad av Olle Alsing och 5-3 blev senare 6-3 genom Marek Hrivik i tom målbur.

2024-03-07
Leksands IF - MoDo Hockey

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

— Speciellt första halvan av matchen, vi vajade in oss i MoDos spel. Vi kontrollerade inte matchen så bra. Sen gör vi en okej andra halva, sammanfattade Leksands Kalle Östman för TV4 Play.

— Vi ger oss själva chansen i tredje perioden, vi har några chanserna som vi ska hänga dit. Det är alldeles för slarvigt, vi måste vara bättre på det. Vi vill till slutspel och det är misstag som inte får hända, sade MoDos Mikkel Aagard.

- Marcus Karlberg stekhet - stod på 5+4 inför matchen. Gjorde fyra (!) poäng ikväll.

- Kyle Topping målskytt - andra målet i MoDo-tröjan.