CHL: Samtliga SHL-klubbar vidare till kvartsfinal

Publicerad: 2023-11-22
CHL
SHL-klubbarnas framgångar i CHL fortsätter. Skellefteå, Växjö och Färjestad är alla vidare till kvartsfinal, där två av lagen nu kommer att mötas.

Växjö Lakers-ERC Ingolstadt 3-3 (7-4)

Växjö hade en 4-1-seger med sig från den första åttondelsfinalen och förutsättningarna blev inte sämre när stekhete Kalle Kossila gav Lakers ledningen redan efter drygt åtta minuter. Växjö var i ledning i större delen av matchen, men i början av den tredje perioden gick Ingolstadt upp till 3-2, via två snabba mål. Ludvig Nilsson såg dock till att matchen slutade 3-3.

Därmed är Växjö vidare via sammanlagt 7-4. I kvartsfinal möter Växjö antingen Red Bull München eller Genève-Servette.

Färjestad BK-EHC Biel-Bienne 6-4 (11-7)

Det blev ett målrikt returmöte i Karlstad. Färjestad skaffade sig ett 2-0-överläge i den första perioden – och det greppet släppte aldrig Tomas Mitells mannar. Färjestad vann till slut med 6-4, och hemmalaget hade sex olika målskyttar. Poängbäst var Linus Johansson och Joakim Nygård, som båda gjorde tre poäng.

Färjestad är vidare efter sammanlagt 11-7. Nu väntar ett helsvenskt möte mot Skellefteå.

Skellefteå AIK-Ocelari Trinec 5-2 (8-6)

Skellefteå var det enda SHL-laget som förlorade den första åttondelsfinalen, och Trinec gjorde ett tidigt ledningsmål i returen – men sedan vaknade Skellefteå, och framförallt Max Lindholm. Västerbottningarna, som har haft problem offensivt den här säsongen, gjorde fem mål framåt och av dessa gjorde Lindholm tre. Vilket betyder att även Skellefteå är vidare till kvartsfinal, efter sammanlagt 8-6. I kvartsfinal väntar alltså Färjestad.