Oskarshamn vinnare igen

Publicerad: 2024-03-09
#IKOÖRE
Efter 16 raka förluster tog Oskarshamn en synnerligen efterlängtad seger när Örebro gästade på lördagskvällen. Smålänningarna vann med 3-1 efter att ha ryckt åt sig en 2-0-ledning i första perioden som man kunde spela på resten av matchen.

Period 1

1-0 IKO 03:07 (EQ) 27 Austin Wagner (8)
Assist: 9 Ahti Oksanen (15)

2-0 IKO 12:37 (EQ) 21 Hampus Karlsson (3)
Assist: 58 Hugo Jonasson (1), 20 Hynek Zohorna (4)

Period 2

-

Period 3

3-0 IKO 40:52 (EQ) 3 Niclas Burström (2)
Assist: 20 Hynek Zohorna (5)

3-1 ÖRE 46:38 (EQ) 24 Hannes Björninen (5)
Assist: 11 Danick Martel (1), 88 Jonathan Lekkerimäki (11)

Oskarshamn öppnade matchen piggt, och fick ett stort läge när Lukas Jasek kom fri, men då räddade Jhonas Enroth. Målet kom i stället kort senare när en passning över centrallinjen landade hos Austin Wagner som fick in pucken lågt till 1-0. Örebros försvar var fortsatt givmilt, och lät ånyo Lukas Jasek komma helt fri, men för andra gången vann Enroth den duellen. Tvåan skulle ändå komma för Oskarshamn, men då var det Hampus Karlsson som gjorde det via en styrning framför kassen. Örebro spelade upp sig skapade en del i offensiven, men 2-0 var ställningen efter första perioden.

Det var en betydligt chansfattigare andra period i Be-Ge Hockey Center. Den största chansen tillföll Hampus Karlsson, i Oskarshamns fjärde friläge för matchen. Även den gången räddade dock Jhonas Enroth och perioden förblev mållös.

Med mindre än en minut spelad av den tredje perioden utökade Oskarshamn ledningen när Niclas Burström lämnades helt obevakad i mitten och kunde dunka dit 3-0 med ett direktskott. Hoppet tändes ändå för bortalaget när Hannes Björninen på ett snyggt sätt styrde in reduceringen med drygt 13 minuter kvar.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det är en ganska kontrollerad insats över 60 minuter. Vi håller ihop det och spelar ett bra lagspel och har ett otroligt bra målvaktsspel. Jag är stolt över grabbarna, sa Oskarshamns tränare Martin Filander till TV4 efter matchen.

– Vi skapar mycket lägen men räknar fel när vi går in i försvarszon. Det är inte okej, vi kommer inte upp alls. Vi har inget annat att tänka på än att åka till Linköping och vinna, vi måste gå för det, sa en besviken Samuel Johannesson efter förlusten.

- Oskarshamn bröt sin 16 matcher långa förlustsvit.

- Danick Martel gjorde sin första SHL-poäng (0+1) i sin elfte match.

- Örebro åkte på sin fjärde raka förlust.

- På tal om fyra - Jhonas Enroth räddade inte mindre än fyra frilägen den här matchen.

- Förlusten innebar att Örebro åkte ner under slutspelsstrecket.

- Laget har bara gjort ett mål på sina två senaste matcher.