Publicerad: 2023-11-15
CHL
CHL-slutspelet inleddes i går och det blev segrar för både Färjestad och Växjö. Däremot åkte Skellefteå på en uddamålsförlust i den första åttondelsfinalen.

Ocelari Trinec-Skellefteå AIK 4-3

Trinec fick en drömstart och tog ledningen redan efter en dryg minut. En ledning som utökades innan den första perioden var över. Tjeckerna hade 3-1 en bit in i den andra perioden, men Skellefteå kom i kapp och kvitterade. Dock fick hemmalaget det sista ordet då Libor Hudacek gjorde 4-3 med fyra minuter kvar.

ERC Ingolstadt-Växjö Lakers 1-4

Växjö har den ena foten i kvartsfinal efter att ha vunnit den första åttondelsfinalen med 4-1. Tobias Rieder gjorde 1-0 efter tre minuter och halvvägs in period ett kom även 2-0. Tyskarna fick in en reducering, men Växjö kunde i mittperioden göra både 3-1 och 4-1.

Växjömålvakten Adam Åhman räddade 31 av 32 skott.

EHC Biel-Bienne-Färjestad BK 3-5

Victor Ejdsell imponerade i Karjala Tournament den gångna helgen och han verkar ha bevarat formen. FBK-forwarden gjorde både 2-1 och 3-2 när Färjestad bortabesegrade Biel-Bienne. Färjestad gick upp till 5-2, men schweizarna fick in en reducering under den andra halvan av den tredje perioden.  Men fördel Färjestad inför returen i Karlstad om en veckan.

Åttondelsfinalerna i CHL avgörs i ett dubbelmöte där lagen möts hemma och borta, och där totalresultatet (sammanlagda målen i de båda matcherna) avgör vilket lag som går vidare (om det är oavgjort efter 120 minuters spel väntar övertid på tio minuter, och därefter straffar).