ÖSTMAN DERBYHJÄLTE – OCH LULEÅ MED STARK VÄNDNING I SCHWEIZ

Publicerad: 2023-08-27
Försäsong
Under lördagen spelades fyra försäsongsmatcher med SHL-lag inblandade. Luleå vände 1-3 till 6-3 mot EV Zug, Frölunda straffade Djurgården, HV71 tog en storseger över Visby/Roma och Kalle Östman visade vägen i Leksands derbyseger mot Mora.

Djurgårdens IF-Frölunda HC 2-3 SO

Frölunda hade både 1-0 och 2-1 mot Djurgården, men stockholmarna kvitterade två gånger om och tog matchen till övertid. Den blev mållös och i straffläggningen stoppade Lasse Johansson samtliga Djurgårdsförsök samtidigt som Linus Öberg nätade för Frölunda. Vilket var Öbergs andra mål i matchen.

Här skriver Frölunda om matchen.

EV Zug-Luleå Hockey 3-6

Efter 20 spelade minuter såg det mörkt ut för Luleå Hockey mot EV Zug. Då ledde nämligen det schweiziska storlaget med 3-1. Luleå visade dock prov på stark karaktär då de vände och vann med 6-3. Det avgörande 4-3-målet gjordes av Olli Nikupeteri, som därmed nätade för andra matchen i rad.

Leksands IF-Mora IK 4-2

Kalle Östman blev daladerbyts förste målskytt, men innan den första perioden var över hade Mora både gjort 1-1 samt tagit ledningen med 2-1. Leksand studsade dock tillbaka och satte tre raka mål. Kalle Östman gjorde ett av dessa och även Anton Johansson samt Patrik Zackrisson hamnade i målprotokollet. I målet räddade Filip Larsson 22 av 24 skott.

–  Det var lite osäkert där i första när vi släpper in två mål, men vi höjer oss i resten av matchen och framförallt i sista perioden där jag inte har speciellt mycket att göra. Vi stänger ner Mora bra och jagar offensivt. Det såg bra ut, sa Filip Larsson till Leksands hemsida.

Visby/Roma-HV71 1-6

HV71 tog en komfortabel seger mot Visby/Roma och det var backarna Bobby Nardella och Oliwer Kaski som visade vägen. Båda blev nämligen tvååmålsskyttar när HV71 vann med klara 6-1. De övriga målen gjordes av Radan Lenc och Oscar Fisker Molgaard.

HV71:s hemsida finns en längre matchrapport att läsa.