CHL: Dags för sista gruppspelsomgången!

Publicerad: 2024-10-15
CHL
Under tisdagskvällen spelar SHL-lagen den sjätte och sista gruppspelsmatchen i Champions Hockey League. Samtliga svenska lag är redan klara för slutspelet som drar igång i mitten av november.

Det är dags för den sjätte och sista gruppspelsomgången i Champions Hockey League.

Samtliga svenska lag - Färjestad, Skellefteå, Växjö - är klara för slutspel inför avslutningsrundan, men det handlar om att skaffa sig så bra positioner som möjligt i tabellen.

Totalt 24 lag deltar i CHL och alla resultat räknas in i en totaltabell, där de 16 bästa lagen når slutspel.

De svenska lagen spelar i kväll, 15 oktober, men omgången är utspridd över två dagar, så vilket motstånd det blir i åttondelsfinalerna för de svenska lagen blir klart först under onsdagskvällen (16 oktober).

Så spelar de svenska lagen i sista gruppspelsmatchen:

15/10 Ilves Tampere - Växjö

Växjö tekar igång den sjätte gruppspelsomgången då matchen mot Ilves startar först av alla (17.30). Smålänningarna är just nu sexa i tabellen efter att ha spelat in tio poäng på fem matcher. Ilves är i praktiken borta från slutspel då man är 21:a i tabellen och har tre poäng och 15 plusmål upp till sista slutspelsplatsen. Laget, med svenskarna Simon Johansson, Erik Borg och Jens Lööke i truppen, har inte tagit någon seger på ordinarie tid så här långt (en seger efter övertid, en seger efter straffar).

15/10 Färjestad - Storhamar

Färjestad toppar CHL-tabellen och det räcker med en poäng i sista omgången för att säkra förstaplatsen. Värmlänningarna är obesegrade, och har tagit 14 av 15 möjliga poäng i de fem första matcherna. I slutrundan väntar norska Storhamar som är utanför slutspel på en 20:e plats i tabellen. Norrmännen, med svenskarna Andreas Hjelm, Jacob Berglund och Victor Svensson i uppställningen, har inte lyckats ta någon trepoängare ännu.

15/10 Skellefteå - Pinguins Bremerhaven

Skellefteå parkerar som sjua i tabellen inför sista omgången där man ställs mot åttan Pinguins Bremerhaven som bara är en pinne bakom (och som inte är slutspelsklara). Tyskarna har vunnit tre av fem matcher, men kommer närmast från en 2-4-förlust mot Sparta Prag. Skellefteå, som också vunnit tre matcher, spelar på hemmaplan i Skellefteå Kraft Arena, och där är man än så länge obesegrade i CHL.

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners