OTROLIG MITTENAKT BÄDDADE FÖR TIMRÅSEGER

Publicerad: 2023-11-02
#TIKVLH
Emil Larmi stod för en tidig kandidat till säsongens räddning i första perioden. En räddning som behöll Växjös ledning för stunden, men i matchens andra period exploderade det fullständigt för Timrå. Tre raka mål bäddade för en otrolig scenförändring av matchen. Ett underläge som Växjö inte kunde hämta sig ifrån. Timrå besegrade till slut Växjö med 3-2.

Period 1

0-1 (EQ) VLH 04:11 11 Kalle Kossila (8)

Period 2

1-1 (PP1) TIK 01:10 91 Magnus Pääjärvi (5)
Assist: 61 Axel Rindell (6)

2-1 (EQ) TIK 03:22 27 Oliver Johansson (2)
Assist: 19 Erik Andersson (1)

3-1 (EQ) TIK 08:43 54 Jonathan Dahlén (8)
Assist: 78 Robin Hanzl (12), 28 Simon Forsmark (6)

Period 3

3-2 (EQ) VLH 17:06 87 Robert Rosén (6)

Växjö fick en smakstart på matchen när Kalle Kossila rakade in 1-0 efter knappt 5 minuter på en retur framför Jacob Johansson i Timråkassen. Målet innebar i spelande stund en tangerad skytteligaledning på noteringen åtta mål. Emil Larmi hindrade sedan en Timråkvittering med en riktig "scorpionräddning", när han liggandes på mage drog upp sitt högra ben och räddade med klacken.

Tidigt i andra perioden kvitterade Timrås Magnus Pääjärvi efter att ha kommit fri mot Emil Larmi. Några minuter senare hade Timrå vänt på steken och gått upp i ledning. Jonathan Dahlén gav sedan Timrå en tvåmålsledning till 3-1 och tvingade Växjö till timeout. En smått otrolig vändning på matchen som fick hemmapubliken att jubla ordentligt.

Växjö fick inte till någon ordentlig forcering i sin jakt på kvittering i den tredje perioden. Trots flertalet chanser i numerärt överläge för Växjö stod Timrå emot bra i sin defensiv. Robert Rosén reducerade däremot till 3-2 med knappt 3 minuter kvar på matchklockan och det skapade otrolig spänning. Timrå kunde dock hålla ut och vann tills slut med 3-2 mot Växjö.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Släpp gasen, sluta tänk - ut och kör bara. Ibland är det så enkelt, vår andraperiod idag är riktigt bra. Det är skönt att göra mål, men att få de här 3 poängen innan breaket är otroligt skönt, summerar en nöjd Magnus Pääjärvi om Timrås insats ikväll.

– Vi får kämpa hårt idag, vi känns lite slitna tyvärr. Timrå är bättre än oss, men vi försökte göra match av det i slutet, summerar en besviken Jörgen Jönsson till TV4 Play efter matchen.

I punktform

- Eric Martinsson jubilerade ikväll när han gjorde sin 200:e SHL-match i Växjödressen.

- Växjö var inför kvällens omgång ligans formstarkaste lag sett till de senaste 5 matcherna. 

- Jonathan Dahlén har nu gjort mål i fyra raka hemmamatcher. Han trivs onekligen bra på hemmais.

- Timrå gjorde sina samtliga tre mål i följd under andra perioden.

- Timrå bröt i och med segern ikväll sin förslustsvit på två matcher.

Highlights

2023-11-02
TIMRÅ-VÄXJÖ

Kommande matcher

Timrå: Luleå hemma, torsdagen den 16 november

Växjö: Oskarshamn hemma, lördagen den 4 november

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners