Johannesson hjälte för Örebro

Publicerad: 2024-03-14
#ÖRELHF
Örebro fortsätter att vinna mot Luleå. Närkingarna tog sjunde raka segern mot Thomas Berglunds manskap efter 2-1 i den första åttondelsfinalen. Stor hjälte: Samuel Johannesson, som gjorde avgörande 2-1 med 5:30 kvar av den tredje perioden.

Period 2

06:20 1-0 (EQ) ÖRE 11 Danick Martel (1)
Assist: 88 Jonathan Lekkerimäki (1), 56 Robin Norell (1)

09:05 1-1 (EQ) LHF 27 Oskari Laaksonen (1)
Assist: 23 Jesper Sellgren (1), 14 Jonas Berglund (1)

Period 3

14:30 2-1 (EQ) 8 Samuel Johannesson (1)
Assist: 61 Ludvig Larsson (1), 24 Hannes Björninen (1)

Inledningen på matchen var intensiv och det smällde rejält i närkamperna. En bit in i perioden drog båda lagen på sig var sin utvisning för "too many players on ice", men inget av lagen lyckades utnyttja det numerära överläget. Överlag var det en jämn förstaperiod, med rätt få heta chanser och där skottstatistiken slutade 7-3 till Luleå.

Luleå skapade några heta chanser i inledningen av andra perioden. Bland annat hade de en dubbelchans, men där svarade Jonas Arntzen för en svettig räddning. Kort senare vände Örebro spelet och då satte Danick Martel sitt första mål i Örebrotröjan. Luleås svar kom dock omgående. Inte ens tre minuter senare hade Oskari Laaksonen kvitterat med ett tungt skott från blålinjen. Därefter fortsatte det att svänga fram och tillbaka och det skapades betydligt fler klara målchanser i den andra perioden jämfört med den första, men 1-1 var ställningen efter 40 minuters spel.

Den tredje perioden präglades av mycket kamp. Med drygt fem minuter kvar klev Örebros skicklige back Samuel Johannesson fram. Efter en fin framspelning från Ludvig Larsson hittade han nät bakom en skymd Joel Lassinantti. Norrbottningarna skapade tryck framåt i slutminuterna, men de fick inte in pucken bakom en stabil Jonas Arntzen.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– En jämn fajt. Båda lagen hade chanser då och då, men man märkte att det är första slutspelsmatchen. Inget av lagen vågade riktigt gå för det och det blev en rätt defensiv match. Det passade oss i dag, sa Örebros målvakt Jonas Arntzen.

– Vi har chanser, men sätter inte pucken. De skickar in pucken på mål och har skymning och gör mål på det. Det är sådana mål vi måste göra för att vända den här serien, sa Luleås Jonas Berglund till TV4 Play.

I punktform

- Örebro har nu vunnit sju raka matcher mot Luleå.

- Noterbart är att fem av dessa har slutat just 2-1 till Örebro.

- Danick Martel gjorde två assist på tolv grundseriematcher, men han öppnade målskyttet mot Luleå.

- Jesper Sellgren (0+1) gjorde poäng för tredje matchen i rad.

- Luleå vann skottstatistiken med 25-19. Jonas Arntzen gjorde en bra match i Örebromålet och räddade alltså 24 skott.

- Nu vänder serien norrut. Luleå behöver vinna två raka matcher för att nå kvartsfinal.

Highlights

2024-03-14
Örebro Hockey - Luleå Hockey

Kommande matcher

Örebro: Luleå borta, lördagen den 16 mars

Luleå: Örebro hemma, lördagen den 16 mars

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners