Matchguide: Lyckas Linköping betvinga Skellefteå igen?

Publicerad: 2024-10-22
Matchguide
Efter sex raka förluster mot Skellefteå så fick Linköping till ett trendbrott senast lagen möttes. Då vann östgötarna med 4-1. Kan Linköping följa upp det med en ny seger, eller studsar Skellefteå tillbaka?

TV4 PLAY

📺 Samtliga SHL-matcher kan ses på TV4 Play

19.00 Linköping - Skellefteå

👉  För första gången den här säsongen är det dags för två lag att mötas en andra gång. Lagen, som spelade kvartsfinal mot varandra i våras, möttes i början av oktober och då vann Linköping med 4-1 i Skellefteå Kraft Arena. Innan dess hade Skellefteå sex raka vinster mot LHC.

👉  Sett över de sju senaste omgångarna så har Linköping vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det en 1-4-torsk mot Rögle, så ska trenden hålla i sig för LHC så är det seger som gäller i kväll.

👉 Skellefteå kommer närmast från en 3-4-förlust mot MoDo, och det innebär att de regerande svenska mästarna har förlorat tre matcher i rad (och har bara en seger i de fem senaste kamperna).

👉 Linköpings Markus Ljungh har levererat fem assist i de två senaste matcherna.

👉 Skellefteås back Axel Sandin Pellikka har gjort poäng i fyra raka matcher.

👉 Skellefteås Andreas Johnson spelar i kväll sin 200:e match i SHL.

👉  Linköpings Broc Little jagar alltjämt titeln som tidernas poängkung bland nordamerikanska spelare. Just nu är han en pinne bakom Ryan Lasch som stannade på 379 poäng.

🔗 Statistik inför matchen

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners