MATCHGUIDE: Fortsätter hemmalaget att vinna?

Publicerad: 2024-04-12
Matchguide
Skellefteå hade 2-0 efter matcherna i Västerbotten, men Frölunda studsade tillbaka och vann i Scandinavium. Frölunda har nu fyra raka hemmasegrar inför dagens match, som också spelas i Göteborg.

Efter 52 omgångar skiljde bara en poäng mellan Skellefteå och Frölunda och det har varit tre tajta matcher i den här semifinalserien. Samtliga tre matcher har vunnits av hemmalaget och därför är det 2-1 i matcher till Skellefteå.

Frölunda kommer till dagens match (nedsläpp 19.30) med fyra raka hemmasegrar i bagaget. Det här är fjärde gången Frölunda och Skellefteå möts i Scandinavium den här säsongen, och Roger Rönnbergs manskap har vunnit de tre tidigare mötena.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Varken Skellefteå eller Frölunda har gjort mål i powerplay i den här matchserien. Skellefteå har haft fem numerära överlägen medan Frölunda har haft åtta powerplay i semifinalserien.

- Gustaf Lindvall fick chansen för första gången i slutspelet senast, och stod för en bra insats. Frågan är om det blir han som står i dag eller om Linus Söderström, som har vunnit sex av sex slutspelsmatcher, är tillbaka mellan stolparna?

- Frölundas Jere Innala är målbäst i slutspelet bland spelarna i dessa två lag. Han har stått för sex fullträffar.

- Skellefteå har vunnit 51,57 procent av tekningarna i den här matchserien.

MATCHSERIEN

Semifinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Skellefteå och därefter väntar två matcher i Göteborg, innan det är varannan match i Skellefteå och varannan i Göteborg.

SCHEMAT

6/4 Skellefteå-Frölunda 5-2
8/4 Skellefteå-Frölunda 3-2 OT
10/4 Frölunda-Skellefteå 2-0
12/4 Frölunda-Skellefteå
14/4 Skellefteå-Frölunda
16/4 Frölunda-Skellefteå
18/4  Skellefteå-Frölunda

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners