FRÖLUNDA VANN GALEN TILLSTÄLLNING I SCANDINAVIUM

Publicerad: 2023-10-14
#FHCHV71
Vilken makalös SHL-match det blev i Göteborg den här lördagseftermiddagen. HV71 stod för en suverän öppningsperiod och ledde med 0–4 efter 20 minuter. Men i den andra perioden svarade Frölunda med tre mål och det stod 3–4 inför slutperioden. Väl där stod Frölunda för ytterligare tre mål och besegrade HV71 med 6–4.

Assist: Isac Born, Gustav Rydahl

Oskar Stål Lyrenäs fick ett kanonläge för HV71 efter bara 15 sekunder när pucken trillade ner framför hans skridskor och målet var öppet – men pucken smet över ribban. HV71 skulle dock ta ledningen några minuter senare när Henrik Borgström dundrade in 0–1. André Petersson gjorde sedan 0–2 och Radan Lenc petade in 0–3 i numerärt överläge precis innan halva perioden var spelad. Frölunda fick ett par lägen i powerplay men det var återigen gästerna som skulle få utdelning när tillfälle gavs – 0–4 efter en period i Scandinavium.

Det blev några kostsamma utvisningar för gästerna i mitten av den andra perioden. Först gjorde Henrik Tömmernes 1–4 i fem mot tre, och en minut efter det sköt Max Friberg in 2–4 i fem mot fyra. Men hemmalaget var inte klara där. När drygt sex minuter återstod av den andra perioden sköt Malte Strömwall ett rappt skott som satt i krysset bakom Brattström i HV71-målet och det var 3–4 efter två perioder.

Vändningen fullbordades i den tredje perioden när Isac Heens först gjorde sitt första SHL-mål i karriären fram till 4–4, och sen stod Max Friberg och Linus Öberg för varsitt mål. Frölunda vann med 6–4.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

–  Jag är helt slut. Det här är en kväll jag kommer komma ihåg. Det är en fantastisk vändning att komma tillbaka från 0–4. Jag tycker att killarna håller lugnet. Dichow kommer in i målet och spikar igen och det är nästan den viktigaste faktorn, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen.

– Vi tar utvisningar. Det är det som straffar oss. Fem mot fem spelar vi kanonhockey tycker jag. Vi ligger på dem och skapar chanser men vi måste hålla oss på banan, sa Mattias Tedenby i TV4 Play efter två perioder.