PREMIÄRHJÄLTEN PÄÄJÄRVI VILL FÖRSTÖRA HEMMAPREMIÄREN FÖR LULEÅ

Publicerad: 2023-09-15
Intervju
Jeremy Boyce tippade Magnus Pääjärvi som SHL:s skyttekung och fem minuter in i säsongen hade Pääjärvi nätat två gånger om. ”Hyfsad drömstart, men man ska inte dra för stora växlar av en match”, säger Timrås premiärhjälte i en intervju om nycklarna till hans kedjas kemi samt hur Timrå ska försöka förstöra hemmapremiären för Luleå.

Matchen mellan Frölunda hade knappt hunnit börja innan Magnus Pääjörvi hade gjort 1-0 i boxplay. Tre minuter senare höll sig Pääjärvi framme igen och satte sitt andra mål för kvällen.

– Hyfsad drömstart. Det är jäkla bonus när man får en två-etta i boxplay direkt och Hanzl lägger en otroligt passning. Skönt att nypa dit den och få en bra start, säger Pääjärvi.

En som inte verkar överraskad av Pääjärvis målform är Jeremy Boyce. Under upptaktsträffen fick SHL-spelarna frågan om vem som vinner skytteligan och medan många andra valde namn som Patrik Karlkvist och Adam Tambellini svarade Jeremy Boyce... Magnus Pääjärvi!

– Boyce sa att han hade sagt det, men han får lugna ner sig, haha. Vi lugnar ner oss lite. Man ska inte dra för stora växlar från en match, men naturligtvis skönt att vinna, säger Pääjärvi när SHL.se når honom drygt två timmar efter slutsignalen.

– Fantastiskt att vi tar tre poäng direkt mot Frölunda. Jättebra. Jag är stolt över killarna, men vi får inte bli nöjda. Bra start, men 51 omgångar kvar, säger han.

Gjorde sju mål förra säsongen

Den 32-årige forwarden spelade i Timrå mellan 2007 och 2010, men efter tolv år på andra ställen anslöt Pääjärvi till klubben under förra säsongen. På 40 grundseriematcher gjorde han sju mål.

– Jag kom in sent ifjol och det blev en liten mjukstart och efter nyår blev det bättre. Till slutspelet kändes det riktigt bra. Den känslan har jag haft med mig hela sommaren och in i försäsongen. Jag har kunnat gnugga på med bra träning och inte haft ont någonstans. Det har varit skönt framförallt för skallen, men även för kroppen. Jag tycker det har synts så här långt, att man är fräsch och det är studs i steget. Hoppas det fortsätter så, säger han.

Att han har studs i steget märktes av även på försäsongen där Pääjärvi stod för tre fullträffar.

– Vår kedja, med Hanzl och Emil Pettersson, har haft bra kemi och det fortsatte i premiären, säger han.

Pär Olert/Bildbyrån

Magnus Pääjärvi blev tvåmålsskytt i SHL-premiären.

Trion stod tillsammans för sju poäng i premiären (tre för Hanzl och två poäng vardera för Pettersson och Pääjärvi).

– Med Hanzl känns det som att man bara behöver sätta ner bladet och sedan kommer pucken. Han är otroligt skicklig på att skapa sig själv yta och hitta lösningar. Skönt att han fick göra mål. Emil är en väldigt skicklig forward och vi kompletterar varandra bra. Vi tänker hyfsat lika och skapar mycket framåt. Även i försvarszon har det känts bra. Ingenting att klaga på så här långt, säger Pääjärvi.

"Kul att spela inför en taggad publik"

För Pääjärvi och hans Timrå väntar nu bortamatch mot Luleå i Coop Norrbotten Arena.

– De har sin hemmapremiär och det ska bli kul med en till hemmapremiär. Nu har vi haft vår hemmapremiär och gjort det bra. Nu ska vi åka upp till Luleå och försöka förstöra deras,.

Blir det en extra morot att försöka förstöra deras premiärfest?
– Nja. Oavsett är det kul att spela inför en taggad publik. Det fick vi känna på mot Frölunda. Extra kul att göra det inför våra fans. Sedan blir det förmodligen bra tryck i Luleå. Naturligtvis vill vi ta tre poäng och fortsätta på vårt momentum.

En nyckel när man möter Luleå är att få stopp på Linus Omark, och det är en spelare som Pääjärvi känner till väl. De spelade nämligen tillsammans i Edmonton för cirka tio år sedan. 

– En fantastisk spelare som har gjort det sjukt bra, framförallt i Europa. Han har vunnit en massa mästerskap och i princip dominerat i många ligor under flera år. En sådan spelare är svår att stoppa. Det är mer att man får försöka hålla igen honom så mycket som möjligt. Han är lurig och det gäller att vi är hårda på honom.

LÖRDAGENS MATCHER

15.15 Linköping HC - IK Oskarshamn
15.15 Frölunda HC - Leksands IF
18.00 Luleå HF  Timrå IK
18.00 Färjestad BK - Skellefteå AIK
18.00 Örebro HK - Rögle BK
18.00 Växjö Lakers - Malmö Redhawks

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners