Pudas eldade i gång arenan - Lindberg tog vid på isen och avgjorde för Skellefteå

Publicerad: 2024-04-08
#SKEFHC
Lika efter ordinarie tid. Då klev Jonathan Pudas upp på läktarplats och eldade i gång publiken. Därefter tog Oscar Lindberg vid på isen med det matchavgörande målet. Noterbart också är att Rickard Hugg var inblandad i samtliga hemmamål under aftonen. Det här var slutspelets fjärde (!) förlängningsseger för Skellefteå som nu leder semifinalserien mot Frölunda med 2-0.

Period 1
1-0 SKE (EQ) 07.20 96 Richard Hugg (3)
Assist: 44 Elias Salomonsson (2)

Period 2
2-0 SKE (EQ) 10.41 40 Anton Heikkinen (1)
Assist: 96 Rickard Hugg (2), 58 Oskar Nilsson (1)

Period 3
2-1 FHC (EQ) 04.46 88 Malte Strömwall (3)
Assist: 25 Pontus Johansson (1)

2-2 FHC (EQ) 06.20 21 Jere Innala (6)

Period 4
3-2 SKE (EQ) 06.57 24 Oscar Lindberg (1)
Assist: 96 Rickard Hugg (3), 40 Anton Heikkinen (3)

Den andra semifinalen mellan Skellefteå och Frölunda, var det som måndagen erbjöd. Västerbottningarna startade matchen gediget och fick välförtjänt utdelning. Rickard Hugg öppnade målfabrikationen för aftonen och assisterades av Elias Salmonsson. Ett mål som gav mer energi för de svartgula och Frölundas målvakt, Frans Tuohimaa sattes under prov - i en period gästerna skapade mer mot slutet.

Till den andra perioden trummade Skellefteå på. Frölunda växte in i matchen. En härlig slutspelsmatch. Perioden erbjöd bland annat numerärt överläge för gästerna, som hade hetta framåt och gästerna stod solitt bakåt. Kort efter ett av gästernas numerära överlägen, vispade Anton Heikkinen in 2-0 och hemmalaget var i ledning efter två perioder.

Hemmalaget hade en 2-0-ledning att gå på intill den tredje perioden och hade antal möjligheter i 5 mot 4. Det förvaltades inte. För gästernas spetsspelare Malte Strömwall och Jere Innala skulle se till att matchen var kvitterad efter ordinarie speltid.

Matchen tog senare vid till förlängning och väl där fick hemmalaget det sista ordet. Oscar Lindberg bröt en måltorka på åtta matcher och satte dit det matchavgörande målet med en läcker backhand.

2024-04-08
Skellefteå AIK - Frölunda HC

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det är klart att man vill vara med och bidra offensivt. Det kommer bli samma hockey där nere också, mycket skridskoåkning och bra defensivt, sade Oscar Lindberg till TV4 Play efter matchen.

– Det är tråkigt att förlora och det är först till fyra som gäller. Vi vill hitta att tro på något och hitta något att vinna de viktiga matcherna i serien. Det är framför oss, sade Roger Rönnberg, tränare i Frölunda.

- Rickard Hugg var inblandad i Skellefteås samtliga mål.

- Spetsspelarna Malte Strömwall och Jere Innala noterades för Frölundas nätkänningar.

- Oscar Lindberg bröt en åtta matcher lång måltorka.

- Frölunda ligger har förlorat bägge semifinalerna. Serien tar vid i Göteborg på onsdag.

- Skellefteå har vunnit fyra (!) matcher efter förlängning i detta slutspel.

2024-04-08
8 april Skellefteå-Frölunda, ej mål, anfallande spelare hindrade målvakten i målområdet

Skellefteå: Frölunda borta, onsdagen den 10 april

Frölunda: Skellefteå hemma, onsdagen den 10 april