NY SEGER PÅ HEMMAPLAN FÖR HV71

Publicerad: 2023-10-12
#HV71RBK
HV71 pressades i den första perioden, men kunde bygga vidare på sin ledning. Jönköpingslaget besegrade Rögle med 4-0 och kaptenen André Petersson noterades för dubbla mål.

Period 1
1-0 11:41 HV71 André Petersson  

Period 2
2-0 12:48 HV71 Fredrik Forsberg
3-0 14:11 PS HV71 André Petersson  

Period 3
4-0 15.20 ENG HV71 Mikael Seppälä

Rögle startade piggt i Husqvarna Garden. Gästernas Simon Ryfors hade ett minst sagt rappt avslut dryga sju minuter in i den första perioden, där HV71-målvakten Joni Ortio kom över med en fin plockhandsräddning. Trots det så öppnade Jönköpingslaget målskyttet när André Petersson visade spetskompetens när han blev helt friställd framför gästernas målvakt Christoffer Rifalk. Varav Rifalk fick se sig besegrad med efter en läcker backhand från Petersson.

I den andra perioden var det två lag som bjöds på frilägen i var och varannan minut. Rögle hade sina chanser och även HV71. Till slut så tog Fredrik Forsberg vara på att han kom friställd och kunde trycka in 2-0. Men chanserna slutade inte där. HV71 tilldömdes ett straffslag och det förvaltades av kapten André Petersson vilket innebar 3-0.  

Till den tredje perioden var det Rögle som fick chansa mer och jaga, för att först få någon form av kontakt med HV71. Ängelholmarna hade helt klart flest avslut mot mål, dock utan utdelning och fick se sig besegrade med 4-0 efter att Mikael Seppälä fastställde slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik 

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Mycket bättre i andra och tredje. Vi kommer upp högre i bana. Vi tvingar Rögle att spela i deras egna zon, sade HV71:s tränare Tomas Montén till TV4 Play.

– Det är inte tillräckligt bra av oss. Vi får alldeles för mycket turnovers mot oss. Vi hjälper inte Rifalk, speciellt inte i andra perioden. Vi måste definitivt steppa upp där. Annars tycker jag vi kommer ut bra i första, sammanfattade Adam Engström.

Se highlights här.

I punktform

- André Petersson noterades för två mål under kvällen. 

- Rögle har förlorat samtliga fem bortamatcher den här säsongen.     

- Anton Strålman noterades för 21 minuter och 39 sekunder i istid. 

- Rögles Brady Ferguson vann sex av tio tekningar.

- HV71 har tagit samtliga sina poäng på hemmaplan. 

Kommande matcher

HV71: Frölunda borta, lördagen den 14 oktober

Rögle: Färjestad borta, lördagen den 14 oktober

Johannes Wahlberg
SHL:s huvudpartners