Frölunda bärgade nionde raka segern - efter förlängningsdrama

Publicerad: 2024-02-22
#RBKFHC
Ett formsvagt Rögle tog emot ett otroligt formstarkt Frölunda under aftonen. Då blev matchen överraskande nog väldigt jämn och Rögle var dessutom det bättre laget under större delen av matchen, men Frölunda ledde länge. Med mindre än en minut kvar av matchen bröt dock Rodrigo Abols en 19 matcher lång måltorka när han fixade en 3-3 kvittering för sitt Rögle. Matchen gick till förlängning och där var det Malte Strömwall som fixade Frölundas nionde raka seger när de vann med 3-4.

Period 1

-

Period 2

0-1 (EQ) FHC 05:41 17 Isac Born (2)
Assist: 39 Mikael Ruohomaa (11), 88 Malte Strömwall (21)

0-2 (PP1) FHC 18:07 18 Linus Öberg (9)
Assist: 12 Max Friberg (23), 39 Mikael Ruohomaa (12)

1-2 (EQ) RBK 18:38 72 Daniel Zaar (5)
Assist: 91 Adam Tambellini (17), 15 Simon Ryfors (15)

Period 3

2-2 (EQ) RBK 06:41 5 Ludvig Claesson (1)
Assist: 18 Dennis Everberg (6)

2-3 (EQ) FHC 14:05 48 Carl Klingberg (9)

3-3 (PP1) RBK 19:04 10 Rodrigo Abols (13)
Assist: 18 Dennis Everberg (7), 15 Simon Ryfors (16)

Period 4

3-4 (EQ) FHC 04:43 88 Malte Strömwall (12)
Assist: 31 Nicklas Lasu (11)

Highlights

2024-02-22
Rögle BK - Frölunda HC

Rögle inledde matchen tryggt och stabilt när pucken släpptes i Catena Arena, men Frölunda kom in i matchbilden relativt snabbt de också. Heta målchanser fanns det däremot inget överflöd av och den inledande perioden höll sig mållös där Rögle vann skotten med 9-7.

Tidigt i mittenakten fick Rögle en gyllene chans att ta ledningen efter ett riktigt mönsteranfall. Frölundas Frans Tuohimaa satte dock stopp för det med en snabb sidledsförflyttning mellan stolparna. Några minuter senare stod istället Frölunda för en fin omställning och Isac Born gjorde inga misstag när han satte sitt Frölunda i förarsätet med 0-1. Efter en riktigt läcker macka av Max Friberg, kunde Linus Öberg senare öka på Frölundas ledning till 0-2 i powerplay. Daniel Zaar hann dock reducera för Rögle innan 40 minuter var spelade i Ängelholm - ett psykologiskt viktigt 1-2 mål.

Efter knappt sju minuter i tredje perioden fullständigt exploderade Catena Arena. Anledningen? Rögle kvitterade till 2-2 när Ludvig Claesson klev fram med sin första balja för säsongen. Målet gav onekligen en positiv effekt på ängelholmarna, som ivrigt jagade en tredje kasse och dominerade fullständigt ute på isen. Spelövertag speglar däremot inte alltid resultat i målkolumnen. I en tilltrasslad situation vid Rögles målbur hade Frölunda marginalerna på sin sida. Pucken dansade längs mållinjen för att sedan rulla över mållinjen och Frölunda återtog sin ledning med knappt sex minuter kvar av ordinarie speltid. I matchens slutskede fick Rögle chansen i numerärt överläge och då klev Rodrigo Abols fram och fixade en 3-3 kvittering, vilket tog matchen till förlängning. Där blev det dock Frölunda som nätade, när Malte Strömwall klev fram och satte 3-4 pucken.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Svårt att säga, inte dåligt men inte tillräckligt bra över 60 minuter. Vi fokuserar för mycket på vad som händer på tavlan och då känns det som vi får för mycket dippar när vi släpper in mål. Vi måste hitta en väg att göra mål tidigare så vi sätter press på andra laget tidigare, summerar Rögles Rodrigo Abols.

– Vi har har bra tro på oss i laget och vi känner oss starka. Alla köper in på vårat spelsystem och spelar för varandra tillsammans med bra målvaktsspel. Vi har kul tillsammans helt enkelt, kommenterar en nöjd Malte Strömwall till TV4 Play efter nionde raka segern.

- Frölunda har nu vunnit nio raka matcher medan Rögle förlorat tre raka, samt sex raka nederlag på hemmais.

- Rögles Rodrigo Abols bröt en 19 matcher lång måltorka i och med sin 3-3 kvittering, med mindre än en minut kvar av tredje perioden.

- Malte Strömwall förlängde sin poängsvit till fem matcher och kedjekamraten Mikael Ruohomaa bättrade på sin poängsvit till fyra raka matcher.

- Daniel Zaar bröt en 10 matcher lång poängtorka.

- Rögles Simon Ryfors förlängde sin poängsvit till tre matcher.

- Ludvig Claesson gjorde sitt första mål för säsongen när han kvitterade till 2-2 i tredje perioden.