Matchguide: Fem matcher och tre hemmapremiärer!

Publicerad: 2024-09-24
Matchguide
SHL är äntligen igång och i kväll spelas fem nya matcher. Tre lag - Timrå, HV71 och Rögle - spelar sin första hemmamatch den här säsongen.

TV4 PLAY

📺 Samtliga SHL-matcher kan ses på TV4 Play

HETA PUNKTER

👉 I lördags var det SHL-premiär. Nu väntar fem nya matcher och det är tre lag som spelar sin hemmapremiär: Timrå, HV71 och Rögle. Så räkna med riktigt bra drag och inramning i de matcherna. Gemensamt för alla tre lagen är också att de förlorade i lördags, så de lär vara extra taggade för att vinna första hemmamatchen.

👉 David Tomasek vann skytteligan i SHL med totalt 25 mål i fjol. I lördags öppnade Färjestad-centern hösten med att göra fyra (!) mål direkt, snacka om att visa målform omgående. I kväll ställs Färjestad mot Växjö på bortaplan, kommer det nya Tomasek-mål då?

👉  Tre juniorer gjorde sina första SHL-mål i premiären och alla tre är i spel i kväll också: David Granberg, Luleå; Joel Svensson, Växjö, samt Liam Danielsson, Örebro. Finns det fler mål att hämta redan i dag?

👉 Kenny Jönsson kommer att hyllas i Catena Arena i kväll, det efter att Rögle-legendaren blivit invald i Hockey Hall of Fame tidigare i våras.

👉 I VIDA Arena blir det en hyllning av Växjö-trotjänaren Robert Rosén som lade skridskorna på hyllan i våras.

240921 Luleås David Granberg jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Timrå den 21 september 2024 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0254
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league luleå timrå SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå-junioren David Granberg gjorde sitt första SHL-mål i premiären.

MATCH FÖR MATCH

📺 Samtliga SHL-matcher kan ses på TV4 Play

19.00 Luleå - Leksand

👉 Luleå tog en 2-0-seger mot Timrå i premiären medan Leksand åkte på en 1-5-förlust på bortaplan mot Frölunda.

👉 Junioren David Granberg sköt sitt första SHL-mål i premiären. Nu kommer nästa jackpott för forwarden. Luleå har skrivit ett treårsavtal med talangen, och han blir därmed kvar till 2027.

👉 Kalle Östman var avstängd i premiären men finns med i Leksands lag i kväll. Däremot lämnas Jon Knuts hemma på grund av en lättare skada.

🔗 Statistik inför matchen

19.00 HV71 - Skellefteå

👉 Hemmapremiär för HV71, som 3-4-föll på bortaplan mot Växjö i premiären. Skellefteå kommer också från en förlust, då man 1-4-föll mot Malmö på bortaplan i lördags.

👉 Inte nog med att HV71 föll i premiären, man åkte även på två tunga skador. Backen Oliwer Kaski och centern Oscar Fisker Mölgaard bröt båda matchen i förtid, och domen efteråt är att de blir borta fyra respektive åtta veckor. Positivt: finske backen Mikael Seppälä, som knappt spelade i fjol, är nära en comeback.

🔗 Statistik inför matchen

240921 HV71s Andre Petersson under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 21 september 2024 i Växjö. 
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0270
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league växjö hv71 JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

André Petersson sköt ett av målen för HV71 i lördagens premiär.

19.00 Timrå - Örebro

👉 Hemmapremiär för Timrå, som 0-2-föll mot Luleå i lördagens bortapremiär. Örebro vann med 5-0 mot MoDo på hemmaplan i första matchen.

👉 Timrå-kaptenen Anton Lander fick bryta premiären i förtid. Under måndagen kom lugnande besked kring centern som bedöms från dag till dag. Med Lander och Oliver Kapanen (som är på NHL-camp) borta så får troligen Anton Wedin spela center i kväll. 

👉 Emil Pettersson står på 199 poäng och är således bara en pinne från milstolpen 100 poäng i SHL. Örebro-centern Robert Leino är också nära samma milstolpe, han står på 98 poäng.

🔗 Statistik inför matchen 

19.00 Växjö - Färjestad

👉 Två vinnare från premiären, där Växjö slog tillbaka HV71 med 4-3, och där Färjestad till slut kunde 4-3-vinna efter straffar mot Rögle.

👉 David Tomasek sköt fyra (!) mål i premiären, och Färjestad-centern därmed tagit ett tidigt grepp om årets skytteliga.

👉 Martin Lundberg klev av premiären för Växjö och kommer inte att spela i kväll.

👉 Robert Rosén avslutade sin karriär i våras. 37-åringen, som vunnit fyra SM-guld med Växjö, kommer att hyllas i kväll.

🔗 Statistik inför matchen 

19.00 Rögle - Frölunda

👉 Hemmapremiär för Rögle, som fick med sig en pinne från premiären efter att ha 3-4-förlorat efter straffar borta mot Färjestad. Frölunda tog en övertygande 5-1-viktoria mot Leksand i första matchen.

👉 Tunga besked i Rögle: Daniel Zaar, som inte spelade i premiären, måste opereras och blir borta i sex månader, medan Dennis Everberg har ådragit sig en skada som håller honom borta i fyra veckor.

👉 Rögle-kaptenen Anton Bengtsson är bara två mål från att nå milstolpen 100 mål i SHL. Nicklas Lasu i Frölunda är också på väg mot en milstolpe då han gjort 197 poäng i SHL.

👉 I samband med kvällens match i Catena Arena så kommer Rögle-legendaren Kenny Jönsson att hyllas efter att ha blivit invald i Hockey Hall of Fame i våras. Det blir bland annat en ceremoni på isen.

🔗 Statistik inför matchen

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners