CHL: Skellefteå jagar finalplatsen

Publicerad: 2024-01-16
CHL
Ett formstarkt Skellefteå har satt sig i en bra position i CHL. Västerbottningarna har med sig 4-2 inför kvällens semifinalretur mot Vitkovice.

Skellefteå AIK-Vitkovice Ridera (4-2)

Det har blivit dags för den andra semifinalen mellan Skellefteå och tjeckiska Vitkovice. Den första vann Skellefteå på bortaplan efter att ha vänt 1-2 till seger med 4-2 inför 5 455 åskådare. Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena och västerbottningarna kommer till matchen i gott slag. Skellefteå har fyra raka segrar i SHL och är nu uppe på tredje plats i tabellen.

Vitkovice är tolva av 14 lag i den tjeckiska ligan. De vann i söndags (2-0 mot Liberec), men hade dessförinnan två raka förluster.

I den andra semifinalen möts finska Lukko Rauma och schweiziska Gènève-Servette (2-2 i första mötet).

Semifinalerna i CHL avgörs i ett dubbelmöte där lagen möts hemma och borta, och där totalresultatet (sammanlagda målen i de båda matcherna) avgör vilket lag som går vidare (om det är oavgjort efter 120 minuters spel väntar övertid på tio minuter, och därefter straffar).