Innala hjälte när Frölunda tog steg mot topp fyra

Publicerad: 2024-03-05
#FHCLHC
Frölunda och Linköping låg fyra och femma inför matchen, och efter segern med 3-2 i övertid tog hemmalaget ett stort steg mot topp fyra och hemmafördel i kvartsfinalen. Stor matchhjälte för Frölunda blev Jere Innala med två mål, bland annat det avgörande i övertid.

Period 1

-

Period 2

1-0 FHC 32:12 (EQ) 21 Jere Innala (14)

1-1 LHC 34:05 (EQ) 61 Markus Ljungh (14)
Assist: 27 William Worge Kreü (7), 39 Ty Rattie (24)

Period 3

2-1 FHC 43:24 (EQ) 2 Christian Folin (4)
Assist: 88 Malte Strömwall (23), 75 David Edstrom (10)

2-2 LHC 48:36 (EQ) 25 Filip Bystedt (8)
Assist: 27 William Worge Kreü (8), 37 Jesper Pettersson (18)

Övertid

3-2 FHC (EQ) Jere Innala (15)

Den första perioden var förhållandevis jämn, och innehöll chanser åt båda håll. Ty Rattie och Mikael Ruohomaa hade varsina frilägen, men det är inte för inte som Lasse Johansson och Marcus Högberg anses vara två av SHL:s bästa målvakter. Båda två höll tätt och imponerade i den första perioden.

Den andra perioden var något mer tillknäppt, men bjöd å andra sidan på mål. Frölunda tog nämligen ledningen efter ett misstag från Linköping i egen zon då Jere Innala fick åka in långt och sikta - vilket han gjorde med den äran. Frölunda var därmed i förarsätet, men formstarke Markus Ljungh såg till att ta Linköping till likaläge när han, perfekt placerad framför mål, fick pucken på sig och in i mål.

Frölunda inledde den tredje perioden piggt, och fick utdelning när Christian Folin la ner en myra som Marcus Högberg olyckligt styrde på egen lagkamrat och in i mål. När Linköping tvingades jaga fick stortalangen Filip Bystedt istid för första gången i matchen, och i sitt första byte petade han in 2-2 med en backhand. Direkt på nedsläpp fick Carl Klingberg ett friläge, men då revanscherade sig Högberg för den olyckliga styrningen vid 1-2. Båda lagen hade varsin superchans med mindre än minuten kvar av ordinarie tid, men det blev 2-2 och övertid. Där klev Jere Innala fram och avgjorde med ett lågt skott och gav bonuspoängen till göteborgarna.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det bjöds på mycket chanser i första, sen tätade båda lagen till det. Då är det styrningar som vinner matchen. Det är bra att Innala är het och kul för honom att göra mål, sa Christian Folin till TV4 efter matchen.

– Vi gör en bra match, det är jämnt där ute men små marginaler som avgör. Jag tycker det ser bra ut och vi ska bygga vidare på det här, summerade Linköpingsbacken John Nyberg.

- Frölunda vann tre av de fyra mötena med Linköping under säsongen.

- För andra gången den här säsongen slutade dock mötet i Scandinavium 2-2 efter full tid.

- Markus Ljungh gjorde sitt 100:e SHL-mål.

- Jere Innala har nu gjort tre mål på sina tre senaste matcher mot Linköping.

- William Worge Kreü hade två poäng (0+2) för andra gången den här säsongen.