Sylvegårds dubbel sänkte MoDo

Publicerad: 2024-01-18
#VLHMODO
En dröm sedan barnsben gick i uppfyllelse, när Växjöfödda Leo Isaksson skrinnade ut och gjorde sin SHL-debut för Växjö i kvällens hemmamatch mot MoDo. Vilken match det kom att bli. Efter en målkavalkad i matchens inledning, såg Marcus Sylvegård till att utöka Växjös ledning till 4-2 i den andra perioden. Ett mål som innebar ensam skytteligaledning och hans andra för kvällen. I tredje perioden stod Växjö för en stark defensiv insats och kunde till slut inkassera tredje raka segern i ligan och dessutom tredje raka segern mot MoDo den här säsongen. Segersiffrorna skrevs till slut 4-2.

Period 1

0-1 (EQ) MODO 03:31 10 Sampo Ranta (10)

1-1 (EQ) VLH 05:03 9 Victor Stjernborg (5)
Assist: 41 Ludvig Nilsson (3), 94 Joel Persson (20)

1-2 (EQ) MODO 07:44 22 Adam Pettersson (1)
Assist: 17 Riley Woods (13), 5 August Berg (4)

2-2 (EQ) VLH 16:51 18 Marcus Sylvegård (18)

Period 2

3-2 (EQ) VLH 03:25 17 Gabriel Carlsson (4)
Assist: 45 Noah Östlund (6)

4-2 (PP1) VLH 16:30 18 Marcus Sylvegård (19)
Assist: 45 Noah Östlund (7), 87 Robert Rosén (8)

Period 3

-

Highlights

2024-01-18
Växjö Lakers - MoDo Hockey

Det var verkligen full fart framåt när pucken släpptes i Vida Arena och det var just full fart som visade sig vara ett bra recept för mål. En snabbskrinnande Sampo Ranta fick med sig en straff, och som han själv förvaltade den. Otroligt kyligt lyfte han in 1-0 för MoDo efter knappt fyra minuters spel. Ledningen höll dock inte länge. Victor Stjernborg pricksköt in kvitteringen bara dryga minuten senare. Ett långt anfall och en styrning senare var dock MoDo åter i ledning. Adam Pettersson med säsongens första fullträff och MoDo chockade Växjö rejält. Växjö hann dock kvittera till 2-2 innan den första periodvilan. En vila som troligen behövdes efter den holmgången i första perioden.

I upptakten av andra perioden tog Växjö ledningen för första gången i matchen. Backpjäsen Gabriel Carlsson plockade fram ett riktigt klassavslut ur verktygslådan. Innan andra periodens slut såg även Marcus Sylvegård till att skjuta upp sig i ensam skytteligaledning i skrivande stund. Han pangade in sin 19:e fullträff för säsongen i Växjös numerära överläge och utökade därmed sitt Växjös ledning till 4-2.

MoDo fick en biljett in i matchen när man fick chansen till spel i numerärt överläge tidigt in i tredje. Men Växjö, med Adam Åhman i spetsen, stod emot. Gabriel Carlsson var sedan nära att bli dubbel målskytt, precis som kollegan Sylvegård, men ramvirket stod ivägen för Växjöbacken. MoDo fick till en forcering mot slutet efter utplockad målvakt, men pucken ville inte in. Växjö höll undan och besegrade MoDo med 4-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Enormt häftigt. Det är något man har drömt om sedan man var liten när jag började med hockey och var sex år gammal så det ska bli sjukt kul. Det har varit blandade känslor, både nervöst och väldigt spännande. Men som sagt, det ska bli väldigt kul. Jag kommer bidra med 100% stenhårt arbete, sa SHL-debutanten Leo Isaksson inför matchen till TV4 Play om att få göra SHL-debut med laget han tillhört sedan första skridskoskäret.

– Det pendlar lite för mycket vilket inte funkar. Vi gör en push på slutet och är rätt så nära, men det är som det är. Växjö är bra, summerar MoDos huvudtränare, Mattias Karlin, efter slutsignal till TV4 Play.

- Leo Isaksson är född i Växjö och har enbart spelat för Lakers i sin karriär. Ikväll fick han göra SHL-debut i just Växjö. Skapligt mäktigt för killen född 2005.

- Marcus Sylvegård noterades för dubbla fullträffar och gick därmed upp i toppen av skytteligan.

- Joel Persson förlängde sin poängsvit till fyra matcher i och med nytt poäng ikväll.

- MoDos Adam Pettersson satte sin första kasse för säsongen i den första perioden.

- Sampo Ranta gjorde matchens första mål på straff.

- Kvällens match var MoDos tionde raka där man släppt in tre eller fler mål. Knappast något bra om man vill klättra uppåt i tabellen.

Växjö: Örebro hemma, lördagen den 20 januari

MoDo: Linköping hemma, lördagen den 20 januari