Tomaseks Färjestad bjöd på målkalas - besegrade MoDo

Publicerad: 2023-12-09
#FBKMODO
Färjestad är ett synnerligen effektivt lag och det visade inte minst prov på under lördagens kväll. Hemma i Löfbergs Arena besegrades MoDo med 5-1, när David Tomasek gjorde ett mål och två assist.

Period 1
1-0 FBK 02.31 96 David Tomasek (12)
Assist: 11 Joakim Nygård (11), 37 Elliot Ståhlberg (1)

1-1 MoDo 14.41 10 Sampo Ranta (5)
Assist: 25 Sam Vigneault (8), 7 Pontus Näsén (12)

2-1 FBK 15.49 14 Victor Ejdsell (14)
Assist: 13 Joel Kellman (6), 10 Marcus Nilsson (16)

Period 2
3-1 06.22 7 Axel Bergkvist (2)
Assist: 96 David Tomasek (8), 11 Joakim Nygård (12)

Period 3
4-1 02.41 79 Patrik Lundh (3)
Assist: 14 Victor Ejdsell (11)

5-1 09.29 91 Liam Öhgren (2)
Assist: 96 David Tomasek (9), 4 Oscar Lawner (6)

Hockeyfest i Karlstad när ett hemmastarkt Färjestad tog sig an MoDo. Hemmagänget tog tag i taktpinnen tidigt och David Tomasek gjorde matchens första mål, innan MoDo lyckades replikera. Vidare var det ett starkt värmländskt gäng när vi inte minst ser till målfabrikationen. För Victor Ejdsell noterades för 2-1 i slutet av den första perioden.

Och i mittperioden visade backen Axel Bergkvist framfötterna för sitt lag. Backen blev ensam målskytt i mittperioden vilket innebar en tvåmålsledning för Färjestad.

Väl ut i den tredje perioden - hade MoDo inledningsvis enbart varit det lag med skott på mål. Ändock var det Färjestad med målet. Patrik Lundh noterades för 4-1-målet och de grönklädda stängde senare igen butiken helt genom Liam Öhgren som fastställde 5-1. I en match där bland annat David Tomasek utmärkte sig igen med ett mål och två målgivande passningar.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

- Så klart sjukt skönt, att få hänga en på hemmaplan. Det har jag längtat efter att få höra publiken skrika. Grymt skönt, sa Liam Öhgren efter sitt första mål i Löfbergs Arena till TV4 Play.

- Ska man vinna mot Färjestad borta är det bra att man inte ger de målen. Man kan ju börja där. Jag är riktigt besviken på vårt passningsspel och hur naivt vi spelar stundtals, sa MoDos huvudtränare Mattias Karlin efter matchen