SHL-KLUBBARNA AVSLUTADE CHL:S GRUPPSPEL MED SEGRAR

Publicerad: 2023-10-18
CHL
Växjö, Färjestad och Skellefteå är alla klara för CHL:s slutspel och de avslutade gruppspelet med en vinst. De fem sista gruppspelsmatcherna spelas i kväll och därefter vet vi vilket motstånd som väntar SHL-klubbarna i åttondelsfinal.

HC Innsbruck-Skellefteå AIK 2-4

Skellefteå AIK fortsätter att vinna på bortaplan i Champions Hockey League. Mot Innsbruck kom tredje raka segern och den kom efter att Lukas Vesterlund, 19, gjort 1-0-målet. Därefter hade västerbottningarna 3-1 innan hemmalaget reducerade, men Skellefteå vann till slut med 4-2.

Skellefteå slutar därmed på tolv poäng efter sex matcher.

Färjestad BK-Red Bull München 4-2

Färjestad gick ifrån till 2-0, men Red Bull München kom i kapp tack vare två mål inom loppet av två minuter. Men Färjestad drog ändå det längsta strået. Joakim Nygård gjorde 3-2 och 23 sekunder senare kom även 4-2 från Magnus Nygren.

Färjestad landar på 14 poäng, alltså två poäng före Skellefteå.

Växjö Lakers-Rapperswil-Jona Lakers 3-2 OT

Växjö såg ett tag ut att gå mot säsongens första förlust i CHL efter att schweizarna gått upp till 2-0 i början av andra perioden. Dylan McLaughlin lyckades dock reducera och sedan kom även 2-2 via Tobias Rieder – och det tog matchen till övertid. Där klev Dylan McLaughlin fram igen och satte det avgörande målet.

Växjö är därmed det enda obesegrade laget och stannar på 16 av maximala 18 poäng.