"Vi behöver stapla vinster på hög"

Publicerad: 2023-12-08
Intervju
Oskarshamn är ett vinnande lag igen. Efter tio raka förluster besegrade de Örebro och krympte avståndet till Malmö på tolfte plats till 13 poäng. ”Vi behöver stapla vinster på hög”, säger Oskarshamns Johan Johnsson, inför lördagens match mot Timrå.

Den 26 oktober tog Oskarshamn tredje raka segern när Frölunda besegrades med 3-2. Därefter förlorade Oskarshamn tio matcher i rad, men efter 42 dagar dagar utan seger kom ett trendbrott då Örebro besegrades med 5-1 i går.

– Jag tycker att vi har varit lite solidare i de två, tre senaste matcherna. Sedan hade vi grymt målvaktsspel också (från Emil Kruse). Det behöver inte vara svårare än så ibland, säger Johan Johnsson, 30.

– Såklart var det skönt att få en vinst igen, men vi behöver stapla vinster på hög. Sedan kan man inte tänka för mycket så heller. Det är var match för sig, men otroligt skönt att ta en trepoängare, säger Johnsson, som satte säsongens första mål mot Örebro.

Med tanke på ert tabelläge och ni behöver ta in poäng, hur svårt är det att inte tänka för långt fram?
– Jag tycker inte att det är så jättesvårt när man ska spela match. Utan det är mer när man kliver av isen och man har förlorat sjunde raka matchen, då är det jäkligt tungt. När man väl spelar tänker man inte på det som har hänt eller ska hända.

Pikar lagkamraten

Oskarshamn är fortsatt jumbo i tabellen och har 13 poäng upp till Malmö ovanför kvalstrecket, och Johnsson medger att den senaste tidens förluster har påverkat humöret även utanför isen.

– Hockeyn är en stor del av ens liv. Som jag var inne på är det inget som jag tänker på när det väl är match, men resterande tid på dygnet påverkar det mer, säger Johnsson.

När SHL.se får tag i honom sitter han och lagkamraterna i bussen på väg till Timrå.

– Jag är med i kortgruppen. Vi spelar ett spel som heter Hearts och ska väl spela i tio timmar.

Vilka är ni som spelar?
– Jag, (Lukas) Pilö, (Emil) Kruse och ”Salle” (Johannes Salmonsson).

Vem är bäst?
– Kruse är sämst i alla fall, haha. Men det är kul att han är med. Sedan är ganska ganska jämnt i övrigt, säger Johnsson.

SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Johan Johnsson spräckte sin målnolla i torsdags.

Möter kompisarna i Timrå

För Johnsson blir matchen mot Timrå extra speciell eftersom han spelade i föreningen under tre säsonger mellan 2015 och 2018.

– Nu är det ganska många där som jag har spelat med. Dessutom är det alltid kul och komma till Sundsvall och spela i Timrå, säger Johnsson, som framförallt har kontakt med Jonathan Dahlén, Jeremy Boyce, Didrik Strömberg och Anton Wedin.

Är det extra skönt att vinna mot lag man har många kompisar i?
– Njao. När man är i den sitsen vi är i nu tänker man inte på det i första hand. Då är alla segrar lika viktiga och sköna.

Åtta spelare som gjorde säsongens första mål i torsdags

Eric Martinsson, Växjö
Jakub Stancl, Växjö
Johan Johnsson, Oskarshamn
Jonas Engström, Oskarshamn
Olli Nikupeteri, Luleå
Jayden Halgbewachs, Frölunda
Felix Nilsson, Rögle
Andreas Johnson, Skellefteå

Lördagens SHL-omgång

Skellefteå AIK-Malmö Redhawks
Timrå IK-IK Oskarshamn
Örebro Hockey-Växjö Lakers
Färjestad BK-MoDo Hockey
Linköping HC-Luleå Hockey
HV71-Frölunda HC
Rögle BK-Leksands IF

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners